OAJ valitsee uuden puheenjohtajan yli 10 vuotta tehtävää hoitaneen Olli Luukkaisen tilalle – kuusi ehdokasta kisaa paikasta

Työmarkkinat

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ valitsee tänään tiistaina uuden puheenjohtajan. Puheenjohtaja vaihtuu, sillä tehtävää vuodesta 2010 hoitanut Olli Luukkainen ei ole vaaleissa ehdolla.

Puheenjohtajan tehtävää tavoittelemaan ilmoittautui määräaikaan mennessä kuusi ehdokasta.

Ehdolla ovat sivistyspalveluista vastaava apulaispormestari Matti Helimo Tampereelta, Espoon koulutuskuntayhtymä Omnian yhteisten aineiden opettaja Antti Korhonen Vantaalta, Akavan työmarkkinajohtaja Katarina Murto Espoosta, pääluottamusmies ja OAJ:n Pohjanmaan alueyhdistyksen puheenjohtaja Kari Nieminen Seinäjoelta, Teknologiateollisuus ry:n osaamispolitiikan johtaja Leena Pöntynen Espoosta sekä pääluottamusmies ja OAJ:n Uudenmaan alueyhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Suihkonen Keravalta.

Uuden puheenjohtajan valitsee OAJ:n 150-jäseninen valtuusto, joka valittiin järjestövaaleissa huhtikuussa 2022. Puheenjohtajan kausi on nelivuotinen, ja uusi puheenjohtaja aloittaa työnsä heti valintakokouksen päätyttyä.

Nykyinen puheenjohtaja Olli Luukkainen toimi järjestön puheenjohtajana yhteensä kolme kautta eli 12 vuotta. Hän jatkaa Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Jukon hallituksen puheenjohtajana ja yhtenä kunta-alan pääneuvottelijoista tämän vuoden loppuun. Hän on tämän aikaa työsuhteessa myös OAJ:hin.

OAJ edustaa yli 116  000:ta koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan korkeakoulutettua ammattilaista. OAJ on neuvottelujärjestö Jukon ja keskusjärjestö Akavan suurin jäsenjärjestö.