Vaikuttajakiihdyttämöön tuli yli sata hakemusta

Keskusta

Keskustaperheen yhteinen Vaikuttajakiihdyttämö-mentoriohjelma sai reilusti yli sata erittäin laadukasta hakemusta viime lauantaina päättyneeseen määräaikaan mennessä.

Hakemuksia tuli kaikkialta Suomesta.

– Hakijoiden määrä yllätti täysin. Tiesimme, että mentoroinnille on kysyntää ja nuoret ovat halukkaita kehittymään ja kasvamaan vaikuttajina. Silti kolminumeroinen hakijamäärä ja erittäin laadukkaat hakemukset olivat valtavan iloinen yllätys, Vaikuttajakiihdyttämön projektikoordinaattori Sonja Huttunen sanoo.

Vaikuttajakiihdyttämöön saivat hakea kaikki 15-29-vuotiaat yhteiskunnasta kiinnostuneet nuoret.

Ohjelman järjestävät yhteistyössä Keskustan eduskuntaryhmä, Suomen Keskusta, Keskustanuoret ja Keskustan Opiskelijaliitto.

– Mentorointihan ei sinänsä ole uusi ilmiö politiikassakaan, mutta se on usein vain tarpeeksi pitkälle edenneiden nuorten vaikuttajien saatavilla. Vaikuttajakiihdyttämön myötä Keskusta haluaa tuoda mentoroinnin mahdolliseksi sellaisillekin nuorille, jotka vielä etsivät omaa reittiään tai joilla ei muuten ole mahdollisuutta saada sparrausta vaikkapa kansanedustajilta, tuore perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko sanoo.

Mentoreiksi ovat lupautuneet kymmenet keskustalaiset vaikuttajat, muun muassa Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, presidenttiehdokas Matti Vanhanen, perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko ja toimitusjohtaja Eeva Kalli.

Aktorivalinnat tehdään elokuun puolivälissä ja kiihdyttämö alkaa syyskuussa.