Sipilä tunteikkaana puoluekokouksen avajaisissa: "Väistyvää johtoa tulee ikävä"

Puoluekokous

Pääministeri ja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä lausui johtotiimilleen jo läksiäissanoja puoluekokouksen avajaisissa Seinäjoella.

– Tiimityö on ollut varsin intensiivistä ja läheistä. Niin läheistä, että nyt paikkansa jättäviä tulee ikävä, Sipilä sanoi.

Keskustan johtokvintetistä jäävät pois puoluesihteeri Timo Laaninen sekä varapuheenjohtajat Annika Saarikko ja Anu Vehviläinen. Juha Rehula hakee jatkokautta varapuheenjohtajana lauantaina käytävässä vaalissa.

– ”Pappa” Laaninen on tuonut ryhmään uskomattoman poliittisen hoksnokkansa. Annika ahkeran ja rohkean nuoren näkökulmansa, Anu monipuolisen kokemuksensa ja väsymättömän työpanoksensa. Juha on erilaisten tunnetilojen tulkitsija ja terveysalan ykkösasiantuntijoita Suomessa, Sipilä kiitti.

Sipilä kiitti myös kilpailukykysopimukseen mukaan lähteneitä Metalliliiton tämänpäiväisen myönteisen päätöksen innoittamana.

– Kiitos kaikille niille, jotka ovat olleet yhteiskuntasopimusta sopimassa. Se oli valtava kolmentoista kuukauden ponnistus.

Puheessaan Sipilä vastasi julkisuudessa esitettyyn väitteeseen, jonka mukaan puolueen päivänpolitiikan päätöksenteko keskittyy pienen piirin käsiin.

– Hyvät ystävät, se joukko on teidän huolella ja harkinnalla valitsemanne joukko. Se on minulle ensiarvoisen tärkeää. Puoluekokous tekee itsenäiset valinnat.

Omaa asemaansa puheenjohtajana Sipilä kuvasi tutulla periaatteellaan: tulos tai ulos.

– Siten olen päättänyt tarkastella puheenjohtajuutta kahden vuoden päästä. Olennaista on se, miten päätehtäväni, Suomen kuntoon laittaminen on edennyt.

Keskeistä Sipilän mukaan on sekin, saadaanko Suomi uudistettua keskustalaisilla lääkkeillä.

Politiikan portaiksi Sipilän kuvaamissa välietapeissa seuraavana on puolueen periaateohjelman uudistaminen.

Muita tavoitteita ovat ykköstilat lähimmissä vaaleissa.

– Seuraavan puoluekokouskauden aikana ennen Sotkamoa pidetään kolmet vaalit: kunta-, presidentin- ja maakuntavaalit. Keskusta lähtee voittamaan ne kaikki, Sipilä hehkutti.