Päijät-Hämeessä äänestettiin puheenjohtajista

Keskustan Päijät-Hämeen piiri oli lauantaina ensimmäistä kertaa koolla vaalien jälkeen.

Syyskokouksen yleisilmeestä ja väkimäärästä pystyi tekemään johtopäätöksen, että hyvä vaalimenestys on houkutellut runsaasti uusia ihmisiä mukaan järjestötyöhön.

Aktiivisuus näkyi erityisesti siinä, että piirin puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan paikasta äänestettiin.

Piirin puheenjohtajana jatkaa edelleen Marja Engman Hollolasta.

Päijäthämäläiset valitsivat ensimmäiseksi varanpuheenjohtajaksi sysmäläiset Eeva Lehtosalo-Lönnbergin ja toiseksi varapuheenjohtajaksi lahtelaisen Antti Kalliomaan.

Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta toi kokousväelle kaupungin tervehdyksen.

– Toivottavasti saamme Päijät-Hämeessä neljä sosiaali- ja terveystoimialan kuntayhtymää yhteen vapaaehtoisuuden pohjalta.

Sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula totesi, että sote otetaan irti kuntapohjasta.

– Tulevaisuudessa on yksi rahapussi ja yksi johtaja. Hallinto-organisaatioista häviää tältä toimialalta satoja työpaikkoja, Myllyvirta laski.

Piirillä on kokouksen mukaan syytä hymyyn.

– Koska meillä on kaksi eturivin sote-osaajaa päättämässä yhteiskuntamme tärkeimmästä uudistuksista. Sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehulan ja kansanedustaja Martti Taljan ammattiosaamiselle on varmasti kysyntää, piirin puheenjohtaja Marja Engman totesi avajaissanoissaan.

Engman mukaan sote-ratkaisu on keskustalaisille mieluisa päätös.

– Varmistamme näin, että kaikissa Suomen maakunnissa voidaan hyvin. Nyt tehty ratkaisu mahdollistaa uusien työmuotojen kehityksen.

Engman muistutti myös, että koko toimialaa on nyt uudistettava. Puheenjohtaja ei ole siitä erityisen ilahtunut, että sote-uudistus tuo mukanaan yhdet vaalit lisää.

– Onneksi ensimmäiset maakuntavaalit ovat vasta vuonna 2021.