Opiskelijajärjestö tyrmistyi Marinin avauksesta: SDP lähti huutokauppaan vihervasemmiston kanssa

Talous

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) avaus uudistaa menokuria ylläpitävä kehysmenettely tyrmistyttää keskustaopiskelijoita.

– Marin ja SDP ovat selvästi nyt hylänneet viimeisetkin Väinö Tannerin ja Paavo Lipposen aikaiset perinteiden rippeet demareista valtionhoitajapuolueena. Demarit näyttääkin lähteneen huutokauppaan vihervasemmiston kanssa siitä kuka vastustaa eniten jo sovittuja sopeutuksia, puheenjohtaja Eveliina Leskelä tulkitsee.

Keskustaopiskelijoiden mielestä kehysmenettely on äänestäjien ja erityisesti nuorten sukupolvien ainoa turva ”poliitikkojen holtitonta tuhlauspolitiikkaa” vastaan.

Opiskelijajärjestö vaatiikin kaikkia hallituspuolueita sitoutumaan keväällä sovittuihin linjauksiin, jotta hallituksen uskottavuus säilyy.

– Jos maan pääministeri keskittyy vain väläyttelemään ikävien asioiden lykkäämiseen tuleville vaalikausille, niin vähintäänkin pääministerin poliittisen tulevaisuuden oikeutus on asetettava kyseenalaiseksi. Pääministerin on varmasti hauska edustaa ja lounaat syödä, mutta tätä laskua ei vain voida nuorison harteille heittää. Piikki on nyt kiinni, valomerkki tullut ja jukeboksin tukilisäjenkkakin sammunut, Leskelä sivaltaa järjestön tiedotteessa.

Pääministeri Marin totesi paneelissa keskiviikkona, että kehysmenettely pitäisi uudistaa niin, että ”investoinnit tulevaisuuteen ovat aidosti mahdollisia”.

Marinin mukaan ilmastonmuutoksen torjunta tulee vaatimaan ”aivan ennätyksellisiä” investointeja myös julkiselta puolelta.