Keskustan kansanedustaja Pasi Kivisaari Ilkassa: Koulujen kristillistä perinnettä pitää vaalia – "Meidän ei pidä koskaan lähteä tollouden tielle"

Opetus

Koulujen tehtävä ei ole julistaa, mutta kristillistä perinnettä sen pitää vaalia, painottaa keskustan kansanedustaja Pasi Kivisaari.

Kivisaari kirjoittaa kolumnissaan Ilkassa , että suomalaisen koulujärjestelmän etulinja pitää, mutta tollouteen sitä ei pidä lainsäädännön, asetusten, säädösten tai yksittäisten huutojen osalta pakottaa.

Kivisaaren mukaan koulun yksi keskeinen tehtävä on yksiselitteisesti suomalaisen kristillisen perinteen vaaliminen. Se on suomalaisuutta, kansakunnan identiteettiä ja kansallista muistia.

– Sanon tämän seuraavan hyvin painokkaasti: Meidän ei pidä koskaan lähteä tollouden tielle, että lakkaamme välittämästä suomalaista perinnettä ja sen arvoja.

Seinäjokelainen Kivisaari huomauttaa toimineensa itse 20 vuoden ajan koulumaailmassa ja pitkään rehtorina. Tradition ylläpito – vaikkapa joulukuvaelma, joulu-, pääsiäiskirkko tai suvivirren laulaminen eivät ole aiheuttaneet ongelmia.

– Olemme toimineet elämän yhden suurimman viisauden eli maalaisjärjen varassa. Tehneet arkilähtöistä yhteistyötä seurakunnan kanssa, huolehtineet siitä, että kirkolla on oma tehtävänsä ja koululla omansa. Kunnioittaneet sekä positiivista että negatiivista uskonnonvapautta. Toimineet lain ja asetusten mukaisesti. Se ei ole ollut ongelma henkilökunnalle, lapsille, eikä vanhemmille, Kivisaari vakuuttaa.