Keskusta valitsi työvaliokuntaan kolme piirijohtajaa, mutta ei Väyrystä – mukaan valittu kansanedustaja Savola haluaa edustaa maltillista enemmistöä

Puoluehallitus valitsi työvaliokuntaan myös Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtajan Jertta Harisen ja Peräpohjolan piiriä johtavan Tanja Joonan
Keskusta

Ähtäriläinen kansanedustaja, Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja ja puoluehallituksen jäsen Mikko Savola on valittu keskustan työvaliokuntaan.

Keskustan puoluehallitus valitsi puolueen työvaliokunnan kokouksessaan keskiviikkona.

Savola korostaa, että koko puolueen suuri ponnistus on kevään kuntavaaleissa, mutta keskustalaisen vaikuttamisen näkyminen ja kehittäminen on pidempi projekti. Tiukka ote on saatava myös kannatuksen kääntämiseksi nousuun, hän toteaa.

– Haluan edustaa puolueessa maltillista keskellä olevaa suomalaisten enemmistöä. Minun keskustani on juureva ja koko Suomea, sen reuna-alueita myöden, kuunteleva. Keskustani turvaa elinkeinoja ja luo toivoa, Savola sanoo tiedotteessa.

Savolan lisäksi puoluehallituksesta valittiin työvaliokuntaan Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja Jertta Harinen ja Peräpohjolan piirin puheenjohtaja Tanja Joona.

Puoluehallitukseen ruotsinkielisen piirin puheenjohtajana kuuluva Paavo Väyrynen on ilmoittanut julkisesti halukkuudestaan päästä työvaliokuntaan, mutta häntä ei tuoreesta kokoonpanosta löydy.

Työvaliokuntaan kuuluvat puoluejohto, eduskuntaryhmän ja europarlamentaarikkoryhmän edustus sekä kolme puoluehallituksen jäsentä.

Työvaliokunnan työhön osallistuvat myös puoluevaltuuston, keskustanaisten, keskustanuorten ja keskustaopiskelijoiden puheenjohtajat sekä keskustan ministerit.

Otsikkoa muokattu 21.1. klo 9:07.