Kärnä huolestui Helsingin kettukannasta – ehdottaa pienpetoyksikköä poistamaan häirikköeläimet

City-ketut

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on huolestunut Helsingin kettukannan lisääntymisestä.

Huolestuminen sai tiistaina lisäpontta, kun Valtioneuvoston linnan edustalle ilmestyi kettu keskellä kirkasta päivää samaan aikaan, kun sisällä käytiin neuvotteluja hallituksen tulevaisuudesta.

Kärnän mielestä on huolestuttavaa, että ketut liikkuvat keskellä kaupunkia ja keskellä kirkasta päivää.

– Se kertoo, että niitä on paljon. Kyseinen yksilö näytti varsin hyväkuntoiselta, mutta ketuissa esiintyy myös kapia, Kärnä kirjoittaa.

Hän muistuttaa, että kapi saattaa sitten siirtyä koiriin ja ihmisiin.

– Se ei ole mukava tauti. On hyvä, että pääkaupunkiseudullakin on kettuja, sillä ne voivat osaltaan hillitä valkoposkihanhien runsastumista, mutta keskelle kaupunkia ketutkaan eivät kuulu. Tällaiset yksilöt tulisi poistaa viipymättä.

Kärnä esittää, että Helsingin kaupunki perustaisi pienpetoyksikön, joka pyytäisi kaupungin alueelta ylimääräiset ketut, minkit ja supikoirat pois.

– Kaupungin virkamiehet voisivat kuitenkin pyydystää elävänä näitä häirikköpienpetoja. Ne voitaisiin tämän jälkeen lopettaa tai siirtää pois kaupungin alueelta esimerkiksi Sipooseen.

Kärnällä on toinenkin ehdotus:

– Valkoposkihanhien pesimäaikaan pienpetoja kannattaisi siirtää suoraan pesimäalueille syömään valkoposkihanhien munia ja poikasia.