Pahamaineisen rikollisjengin jäseniä ammuttiin hengiltä oikeustalossa Moskovassa – yrittivät ilmeisesti paeta

Jengiläisiä syytettiin muun muassa 17 ihmisen murhasta
Moskova

Kolme murhasta syytettyä GTA-rikollisjengin jäsentä on kuollut ampumisessa oikeustalossa Moskovassa, kertovat venäläisviestimet. Aiemmin kerrottiin, että ampumisessa olisi kuollut neljä ihmistä. Lisäksi ampumisessa haavoittui syytettyjä vartioineita viranomaisia.

Mediatietojen mukaan ampuminen alkoi hieman ennen kahta päivällä, kun osa syytetyistä vei heitä oikeuteen saattaneiden vartijoiden aseet oikeustalon hississä. Kyseessä oli ilmeisesti pakoyritys.

Venäläisen uutistoimisto Tassin mukaan välikohtaukseen osallistui viisi syytettyä, joista kolme kuoli ampumisessa. AFP:n ja Tassin mukaan kaksi muuta syytettyä haavoittui ampumisessa, ja heidät vietiin sairaalaan.

– Yksi viidestä (syytetystä) hyökkäsi vartijan kimppuun ja kuristi tätä. Syytetyt onnistuivat pääsemään irti käsiraudoistaan ja ottivat vartijoiden aseet. Yksi vartijoista onnistui kutsumaan taustavoimia apuun. Kun hissi nousi kolmanteen kerrokseen, oli Venäjän kansalliskaartilaisia jo paikalla, kertoo Venäjän tutkintakomitean tiedottaja Svetlana Petrenko Tassille.

Kansalliskaartin jäsenet aloittivat ampumisen, kun hissin ovat avautuivat.

– Yksi kansalliskaartin jäsen haavoittui olkapäähän ampumisessa. Kolme syytettyä kuoli ja kaksi haavoittui vakavasti, Petrenko kertoo.

Tassin lähteiden mukaan sairaalaan vietiin lisäksi kaksi syytettyjä vartioinutta viranomaista sekä yksi kansalliskaartin jäsen.

Ampumisen aikaan oikeustalolla ollut asianajaja kertoo Tassille, että paikalla olisi ammuttu ainakin 20 laukausta. Kukaan oikeustalon työntekijöistä ei haavoittunut.

Yhdeksää rikollisjengin jäsentä syytettiin Moskovan alueoikeudessa 17 ihmisen murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä vuosina 2012–2014. Tassin mukaan murhat tapahtuivat Moskovan ja sen eteläpuolella sijaitsevan Kalugan alueella.

Lisäksi jengiläisiä syytettiin muun muassa ryöstelystä sekä aseiden laittomasta hallussapidosta ja salakuljetuksesta.

GTA-rikollisjengi on saanut nimensä Grand Theft Auto -pelien mukaan, kertoo muun muassa venäläinen uutiskanava RT. Jengiläiset olivat asettaneet maanteiden autioille osuuksille piikkimattoja, jotta ohiajavien autojen renkaat hajoaisivat. Kun autojen renkaat rikkoutuivat ja autoilijat ajoivat tien sivuun, jengiläiset ampuivat kuljettajat ja katosivat.

RT:n mukaan jengiläiset eivät varastaneet omaisuutta autoista.