Valtiovarainministeri Vanhanen esittää kulttuurisetelin käytön laajennusta verkkolähetyksiin kulttuurin tukemiseksi – ei toivo koskevan maksukanavien lähetyksiä

Kulttuuri

Valtiovarainministeriö pohtii, pitäisikö kulttuurisetelin käyttö ulottaa myös suoriin internetlähetyksiin, kertoo Yle. Nykylaki ei mahdollista tätä.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) muistuttaa, että tällöin on luotava selkeät raamit.

– En kannata sitä, että näillä maksettaisiin maksukanavien tms toistettavia elokuvia tai konsertteja vaan tässä ja nyt järjestettävää kulttuuritapahtumaa, Vanhanen kommentoi Yleisradion juttua päivityksessään Facebookissa.

Pyysin selvittämään tämän. Aikanaan olin tukemassa ideaa kulttuurisetelistä ja nyt olisi luontevaa, että niillä voisi…

Julkaissut Matti Taneli Vanhanen Perjantaina 5. maaliskuuta 2021

Vanhanen kertoo pyytäneensä selvitystä itse. Hän korostaa, että tavoitteena on tukea kulttuurialaa, joka ei pysty nyt järjestämään fyysisiä tilaisuuksia. Tällaisista tilaisuuksista, joihin mentäisiin normaaliaikana paikalle, on luontevaa maksaa Vanhasen mielestä lippu samalla tavalla myös verkon kautta.

– Aikanaan olin tukemassa ideaa kulttuurisetelistä ja nyt olisi luontevaa, että niillä voisi maksaa osallistumista livestriimattaviin lähetyksiin, eikä tarvitse ostaa lippua fyysisesti järjestettyyn tilaisuuteen.