Työllisyyden edistämisen ministerityöryhmä aloitti urakkansa, toimia hierotaan seitsemässä kolmikantaisessa ryhmässä

Työryhmät voivat ehdottaa ensimmäiset toimenpiteensä syksyn budjettiriiheen
Työllisyyspolitiikka

Työministeri Timo Harakan (sd.) johtaman työllisyyden edistämisen työryhmän kokouksessa päätettiin seitsemästä kolmikantaisesta työryhmästä. Työryhmissä valmistellaan toimenpide-ehdotuksia hallitusohjelman linjausten toteuttamiseksi.

Työryhmät voivat ehdottaa ensimmäiset toimenpiteensä syksyn budjettiriiheen. Työmarkkinajärjestöt ja Suomen Yrittäjät ovat edustettuina kaikissa työryhmissä.

Harakan johtama ministerityöryhmä kokoontui perjantaina ensimmäistä kertaa. Työryhmän tehtävänä on ohjata hallitusohjelman toteuttamista työllisyyden edistämisessä, työmarkkina-asioissa ja työlainsäädännön kehittämisessä.

Työryhmät kootaan työvoimapolitiikan palvelurakenteen, palkkatuen ja muiden etuuksien, työkyvyn edistämisen, osaamisen ja työmarkkinoiden kohtaannon, työperäisen maahanmuuton ja kotouttamisen, työlainsäädännön sekä paikallisen sopimisen aihepiirien ympärille.

Ministerityöryhmän mukaan kolmikantaisten työryhmien on huomioitava myös pitkän aikavälin muutostarpeet, kuten työelämän murroksesta ja väestörakenteesta johtuvan tarpeen tuottavuuden lisäämiseen.