Sote-valiokunnan puheenjohtaja Kiuru on tänään perustuslakivaliokunnan kuultavana

Sote

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) on tänään perustuslakivaliokunnan kuultavana sote-uudistuksesta. Kiurun lisäksi perustuslakivaliokuntaan saapuu myös sote-valiokunnan valiokuntaneuvoksia.

Jättimäisen sote-uudistuksen eduskuntakäsittely on edelleen kesken. Tällä hetkellä perustuslakivaliokunta tarkastelee sote-valiokunnan tekemiä mietintöluonnoksia.

Valmistumisaikataulusta ei ole vielä tarkkaa tietoa. Hallituksen tavoitteena on ollut, että suuri sote- ja maakuntauudistus saataisiin hyväksyttyä vielä tällä vaalikaudella eli ennen huhtikuun eduskuntavaaleja.

Matkaa on vielä jäljellä. Perustuslakivaliokunnan lausunnon jälkeen sote-paketista vastaavan sote-valiokunnan pitäisi vielä tehdä lopulliset mietinnöt ennen kuin asiasta voidaan äänestää suuressa salissa.

Suuri kysymys on ollut, millaisia muutoksia perustuslakivaliokunta mahdollisesti vielä haluaa sote-mietintöpapereihin. Jos muutokset olisivat merkittäviä, kysymys on siitä, ehdittäisiinkö ne toteuttaa vielä tällä vaalikaudella.

Eduskunnalle on varattu täysistuntoja maaliskuun puoliväliin saakka. Eduskuntavaalit pidetään 14. huhtikuuta.