SDP:n Lindtman haluaa eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikostapausten vuoksi – vaatii toimia tämän hallituskauden aikana

Lindtman ehdottaa lapsiin kohdistuvien törkeiden seksuaalirikosten rangaistusten koventamista ja syyllisten kansalaisuuden menetystä
Seksuaalirikokset

Sosiaalidemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman esittää, että eduskuntaryhmät kokoontuisivat sopimaan yhteisistä toimenpiteistä Oulussa ja Helsingissä esiin tulleiden lapsiin kohdistuneiden epäiltyjen seksuaalirikosten suhteen.

Tapauksissa epäiltyinä on ulkomaalaistaustaisia miehiä.

Lindtmanin mukaan toimiin voidaan ryhtyä vielä tällä vaalikaudella. Eduskunnan lakivaliokunnassa on parhaillaan käsittelyssä seksuaalirikoksiin ja kansalaisuuslakiin liittyviä lakiehdotuksia, joihin Lindtman ehdottaa muutoksia nykyisen lainsäädännön kiristämiseksi.

Lindtman listasi esityksessään kuusi toimenpide-ehdotusta, joihin kuuluvat lapsiin kohdistuvien törkeiden seksuaalirikosten vähimmäisrangaistusten koventaminen sekä se, että törkeisiin seksuaali- ja väkivaltarikoksiin syyllistynyt voisi menettää kansalaisuutensa.

Lindtman ehdottaa myös, että nykyistä raiskauskriminalisointia muutettaisiin niin, että alle 13-vuotiaaseen lapseen kohdistunut sukupuoliyhteyden sisältänyt hyväksikäyttö tuomittaisiin aina törkeänä raiskauksena.

Ehdotuksiin kuuluu myös ”riittävästi resursoidun” poliisin erikoisyksikön perustaminen tutkimaan ja torjumaan internetissä tapahtuvaa rikollisuutta.

Lisäksi Lindtman penää eduskuntaa edellyttämään hallitukselta tämän vaalikauden aikana lisäbudjettiesitystä, jolla poliisin resursseja vahvistettaisiin ja lisävaroja osoitettaisiin internetissä tapahtuvan ja lapsiin kohdistuvan rikollisuuden torjuntaan.