Sähköverkkoyhtiö puolittaa sähkönsiirron energiamaksut kaikilta asiakkailtaan koronakriisin vuoksi – Keskustaministeri kiittelee: ”Tästä mallia myös muille”

Koronakriisi

Kokkolan Energiaverkot kertoo puolittavansa sähkönsiirron energiamaksut huhti–toukokuun ajaksi.  Päätöksellään yhtiö haluaa helpottaa koronaviruksen vuoksi talousvaikeuksiin joutuneiden yritysten ja kotitalouksien tilannetta

Kokkolan Energiaverkot kertoo tiedotteessaan, että siirtomaksujen huojennus koskettaa kaikkia verkkoalueen asiakkaita.

– Koronapandemia on aiheuttanut nopeasti talousvaikeuksia monelle yritykselle ja yksityiselle ihmiselle. Jättämällä perimättä puolet sähkönsiirron energiamaksusta, haluamme edesauttaa kokkolaisten yritysten ja jakelualueen asiakkaiden selviämistä tämän vaikean ajan yli, Kokkolan Energia Oy:n toimitusjohtaja Mikko Rintamäki sanoo tiedotteessa.

Yhtiö haluaa päätöksellään näyttää mallia myös muille energia-alan toimijoille. Kokkolan Energiaverkot Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Nissi sanoo, että yhtiö haastaa myös muut sähköverkkoyhtiöt vastaaviin toimenpiteisiin

Erityisesti hän toivoo mukaan alan suuria toimijoita kuten Carunaa ja Eleniaa.

Kokkolan Energiaverkot kannustaa myös Suomen hallitusta harkitsemaan toimenpiteitä sähkölaskujen alentamiseksi.

– Maan hallitus voisi miettiä poikkeustilanteen vuoksi väliaikaista huojennusta sähköveroon. Tämä olisi teknisesti hyvin helposti toteutettava järjestely, joka auttaisi yritysten ahdingossa ja samalla lisäisi suomalaisten ostovoimaa, Nissi summaa.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) hehkuttaa Twitterissä Kokkolan Energiaverkot Oy:n päätöstä.

Lintilä kiittelee yhtiötä yhteisvastuun kantamisesta.

– Tästä mallia myös muille.

Siirtomaksujen leikkauksen lisäksi Kokkolan Energia-yhtiöt on luvannut myöntää laskuilleen tarvittaessa pidemmän maksuajan, mikäli asiakkaalla ei ole aiempia maksuhäiriöitä. Asiakkaan täytyy ottaa itse yhteyttä asiakaspalveluun hyvissä ajoin.

– Mikäli korona ei vaikuta yrityksen tai ihmisen talouteen negatiivisesti, nämä sähkönsiirtomaksuissa säästetyt eurot kannattaa hyödyntää ostamalla kokkolalaisia tuotteita sekä palveluita. Näin pidämme yhdessä talouden rattaat pyörimässä ja Kokkola elinvoimaisena, Nissi sanoo tiedotteessa.

Kokkolan Energiaverkkojen jakelualue rajautuu Kokkolan taajama-alueeseen. Alueella oli vuoden alussa 23 460 käyttöpaikkaa.