Saarikko: Laajakaistat paranevat harvaan asutuilla alueilla – "Myös uusia, isompia päätöksiä tarvitaan"

Toimivat tietoliikenneyhteydet ovat digiloikka etätöihin ja etäopetukseen, kansanedustaja Hilkka Kemppi (kesk.) toteaa
Politiikka

Hallituksen päätös laajakaistayhteyksien rakentamisen tuesta parantaa yhteyksiä etenkin harvaan asutuilla alueilla, katsoo keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko.

Tiede- ja kulttuuriministeri kirjoittaa Facebookissa tietävänsä monen toivoneen päätöstä pitkään. Se mahdollistaa kunnollisen nettiyhteyden 10 000 kodille.

– Myös vapaa-ajan asunnot ovat tuen piirissä, Saarikko muistuttaa.

Saarikko korostaa, että netin pitää olla kunnossa koko maassa.

– Nyt tämä tavoite etenee.

Saarikko sanoo haluavansa että ihmiset saavat vapaasti valita asuinpaikkansa, alueita kehitetään tasapuolisesti, ja että arki on sujuvaa koko maassa.

– Siksi esitän, että teemme mittakaavaltaan kymmeniä kertoja suurempia päätöksiä huippunopeuden laajakaistayhteyksien edistämiseksi lähikuukausina, osana Suomen kestävän kasvun ohjelmaa.

Saarikon mukaan kyse on etätyön, yrittämisen, opiskelun ja verkon palvelujen tuomisesta suomalaisten ulottuville.

– Oikeilla päätöksillä voimme rakentaa näitä uusia mahdollisuuksia ihmisille ja alueille, tasa-arvoisesti koko maahan, hän muistuttaa.

Laajakaistat paranevat.🍀Tänään teimme päätöksen, jota tiedän monen toivoneen pitkään: Valtio tukee ensi vuonna…

Julkaissut Annika Saarikko Torstaina 12. marraskuuta 2020

Hallitus esittää eduskunnalle uutta lakia laajakaistarakentamisen tuesta. Laki mahdollistaisi laajakaistarakentamisen tukemisen valtion varoista alueilla, joilla nopean laajakaistan kaupallista tarjontaa ei ole.

Tukea voitaisiin myöntää sellaisten nopeiden laajakaistayhteyksien rakentamiseen, jotka pystyvät tarjoamaan edistyksellisen ja tasalaatuisen yhteyden myös tavanomaisissa ruuhka-aikaolosuhteissa.

Esitys liittyy valtion ensi vuoden 2021 talousarvioesitykseen. Lain on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alussa.

Keskustan kansanedustaja Hilkka Kemppi kiittää hallitusta ja viestintäministeri Timo Harakkaa (sd.) toimivien nettiyhteyksien edistämisestä.

– Toimivat tietoliikenneyhteydet ovat digiloikka etätöihin ja etäopetukseen.  Myös vapaa-ajan asunnot ovat tuen piirissä, mikä on oleellista etätöiden onnistumiseksi, Kemppi sanoo tiedotteessa.

Hän katsookin esityksen edistävän mahdollisuuksia monikuntalaisuuteen. 

Olennaista on nopea ja tasalaatuinen laajakaistayhteys, jonka pitää olla  toimintavarma myös ruuhka-aikoina, Kemppi toteaa.

Kommentit (1)

  • Lukija26

    Keskustan puheenjohtajan,ministeri Annikka Saarikon netin käytön mahdollistaminen koko maahan on erittäin tärkeä asia . Terveyden – ja elinkeinoelämän ja muiden nopeiden yhteyksien asioiden eteenpäinviemiseksi valtakunnan tason päätäjille heti alkuvaiheessa tiedoksi ja myös mahdollisia toimenpiteitä varten . Pitkäjännitteinen kokonaisvaltainen suunnitelma perustana .Varsinkin nyt kun ”KORONA ” on sotkenut monen yrittäjän , yksityisten ihmisten suunnitelmia ja tavoitteita ja aiheuttanut suuria menetyksiä yrittäjille itse kullekin meistä . Terveys ja niiden mahdollisimman tehokas suojelu ,ennaltaehkäisy , ilmastotavoitteen tarkastelu ,aikataulut ? Uudet mahdollisuudet aina löytyvät ja antaa uutta virtaa ,kun yhdessä voimme niihin puuttua heti tässä ajassa . Otan muutaman esimerkin : Sudet ja porotalouden yrittäjät , maanviljelijät , polttoturpeen käyttäjät , koneurakoitsijat , koneiden valmistajat ,tavoitteet uusiksi , työllisyystilanne alueilla missä valmistetaan tuotteita ,joiden kannattavuus hiipuu , matkailuyrittäjät maan Eri osissa tilanne vaatii todella uudelleen suunnittelua ja myös taloudellisen puolen valmiuksien parantamista . Johon odotetaan myös lisäpotkua / tukea ,niin EU-kuin kansallistenkin tukien kautta . Tuleen Ei saa jäädä makaamaan ,nyt on toimenpiteiden aika . Yhdessä tulemme onnistumaan !

    Seppo Kotaniemi
    Keski-Suomi , Äänekoski .

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen