Orpo ei suostu laittamaan viinalakia hyllylle: "Sellaista vaihtoehtoa ei ole, että sovittua alkoholilain uudistusta ei tehtäisi"

Alkoholilaki

Alkoholilakia ei voi jättää tekemättä, sanoo kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo Twitterissä.

– Sellaista vaihtoehtoa ei ole, että sovittua alkoholilain uudistusta ei tehtäisi. Ratkaisu etenemiseen löydettävä, Orpo kommentoi.

Keskustan edus­kun­ta­ryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kommentoi aiemmin STT:lle, että hallituksen alko­ho­li­la­kiu­u­distus ei etene halli­tus­puo­lu­eiden puheen­joh­ta­jien käsi­tel­tä­väksi.

Kiista alkoholilain uudistuksesta jakaa eduskuntapuolueet jyrkästi.

Keskustan eduskuntaryhmässä on haluja tiukentaa hallituspuolueiden alunperin sopimia linjauksia alkoholilain uudistamisesta, sillä lakiluonnokseen tuli lausuntokierroksella paljon kriittistä asiantuntijapalautetta. Asiantuntijat uskovat esityksen lisäävän alkoholin haittoja ja alkoholikuolemia.

Perussuomalaiset on halunnut pitää hallituksen alkuperäisistä suunnitelmista kiinni. Puolueen eduskuntaryhmä ei tiettävästi myöskään suostu keskustan vaatimukseen siitä, että kansanedustajat saisivat äänestää asiasta ilman ryhmäkuria niin sanottuna omantunnon kysymyksenä.