“Nyt sitä tulee“ – Keskustan Saarikko iloitsee panostuksista väylien ylläpitoon

Väylärahoitus

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikon mukaan tällä hallituskaudella tehty 300 miljoonan euron tasokorotus perusväylänpitoon näkyy jatkossa maanteiden kunnossa ja kehityksessä.

– Kunnolliset tiet, rautatiet ja vesiväylät ovat korvaamattomia suomalaisten ja yritystemme arjessa. Siksi tienpidon valoisampi tulevaisuus ja perusväylänpidon rahoitus ovat meille keskustalaisille tärkeitä kysymyksiä. Nämä tavoitteet näkyvät myös päätöksinä, Saarikko kirjoittaa Facebookissa.

Väyläviraston mukaan lisärahoituksella on kuluvan vuoden aikana päällystetty 4000 kilometriä maantietä. Se on enemmän kuin pitkiin aikoihin.

– Suomen maantiet tarvitsevat enemmän uutta päällystettä, nyt sitä myös tulee. Panostamme aiempaa enemmän väylien ylläpitoon, kunnostukseen ja parannustöihin, Saarikko toteaa.

– Teiden avulla Suomi pysyy liikkeellä. Pidetään siis väylistämme huolta.

Kunnolliset tiet, rautatiet ja vesiväylät ovat korvaamattomia suomalaisten ja yritystemme arjessa. Siksi tienpidon…

Julkaissut Annika Saarikko Torstaina 29. lokakuuta 2020

Kommentit (1)

  • Lukija26

    Väylien kunnollinen ylläpito ja syrjäisilläkin asuville ihmisille asutuksen levitessä keskustaajamista ympäristöalueille on tärkeä asia .Myös yhteistyö eri tieasioista vastaavien tahojen kanssa ,että kokonaisvaltainen kehitys-suunta huomioidaan liikenteen kasvaessa. Työpaikka ,koulu ja myös vapaa-ajan liikkunnan lisääjänä . Se mahdollistaa pitkiltäkin alueilta mahdollisuuden siirtyä tarpeellisiin kohteisiin nopeasti ja turvallisesti , puhumattakaa terveysvaikutuksia kun eri liikuntamuodot tuovat mahdollisuuden liikkua yhä terveellisemmin ,kevyen liikenteen väylät huomioiden . Kun tähän lisätään myös ,sähkön saannin sekä sähkönsiirtohintojen kohtuullistaminen nopeasti toteutettavaksi sekä polttoaineveron pitämisen mahdollisimman kohtuullisena auttaa se maalla -asuvien elinelojen konkreettista paranemista .
    Nyt kannattamani ”Keskustapuolue ” on oikeilla jäljillä . Myös kaikki kesämökkien omistajat hyötyvät kun tieolot korjaantuvat taspuolisesti monella tavalla . Auto Ei ole ainut kulkemisen vaihtoehto ,myös sähköpyörät tulevat jopa auttamaan hiilijalanjäljen pienentämiseen ,normaali lihaspohjaisten kulkutapojen lisäksi .

    Seppo Kotaniemi
    Keski-Suomi ,Äänekoski

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen