MT: Ilmastoministeri Krista Mikkonen: Taloutemme kohenee

Ilmastopolitiikka

Edelläkävijyys ilmastoasioissa tarkoittaa meille Suomessa ja EU:ssa kilpailukykyetua, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) uskoo.

– Ratkaisut ja teknologiat, joita kehitämme, tuovat meille työpaikkoja ja avaavat globaaleja markkinoita, Mikkonen kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuuden kolumnissaan.

Ministerin mukaan puhtaat ratkaisut parantavat elämänlaatua ja terveyttä, kun ilmansaateet vähenevät ja lämmityslasku pienenee energiatehokkuuden parantuessa.

– Taloutemme kokonaisuudessaan kohenee – ja ennen kaikkia vältämme ilmastokriisin pahimmat seuraukset valtavine laskuineen ja varmistamme elämän edellytykset myös lapsillemme.

Mikkonen huomauttaa, ettei viime viikolla EU-komission julkaisemaa ilmastopakettia koskevassa keskustelussa juuri nostettu esille ilmastonmuutoksen kustannuksia.

– Äärihelteiden ja tuhoisten tulvien hintalappu onkin vasta selviämässä, mutta se on valtava. Yksin Belgiassa Wallonian aluehallitus käytti hätäapuun 2,5 miljardia euroa. Ehkä siis tulisikin kysyä, miten hyödymme EU:n yhteisestä ilmastopaketista, ja mitä etuja ja säästöjä se meille tuo?

– Viimeistään tämä kesä on osoittanut, että ilmastokriisi ei tapahdu tulevaisuudessa, vaan se on täällä tänään.