Li Andersson puuttui kipakasti Postin “rikkuriaitaan“ – “Selitys on sen verran luova, että Postin on syytä antaa kattavampi vastaus tiedotusvälineille“

Postin työtaistelu

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson (vas.) arvostelee kovin sanoin Postin viestintää tänään alkaneen postilakon yhteydessä.

Anderssonin mukaan aamulla Liedon logistiikkakeskuksessa riita rikkureista sai jo uuden ja käsittämättömän mittakaavan, kun työntekijöitä edustava PAU kertoi, että Posti olisi leikannut logistiikkakeskuksen aitaan reiän, jotta vuokratyöntekijät voivat välttää lakkovahdit.

Postin antama selitys aidan purkamisesta ajojärjestelyihin tai rikkinäiseen porttiin viitaten ei ministeriä tyydytä.

– Nyt julkisuudessa olleiden tietojen perusteella näyttää valitettavasti siltä, että Posti keksii jatkuvasti uusia keinoja työntekijöiden painostamiseksi ja uusia meriselityksiä nolojen tilanteiden välttämiseksi, opetusministeri kirjoittaa Facebook-päivityksessään .

Anderssonin mukaan valtionyhtiöltä on syytä odottaa vastuullisuutta ja työntekijöiden kunnioittamista myös vaikeina aikoina.

– Se edellyttää rehellistä viestintää kaikissa tilanteissa.

Pohjimmillaan Postin riidassa on Anderssonin mukaan kyse rajussa myllerryksessä olevasta toimialasta, jonka tulevaisuudennäkymät ovat epävarmat.

– Juuri tämän takia olisi äärimmäisen tärkeää käydä aitoja ja rehellisiä neuvotteluja työntekijöiden kanssa, viestiä tilanteesta selkeästi ja pyrkiä mahdollisimman rehtiin ja hyvään työnantajapolitiikkaan.