Lentomatkustajien määrä on suuressa kasvussa ympäri Suomea – Oulussa huimasti enemmän kansainvälisiä matkustajia viime vuoteen verrattuna

Ruotsi ja Saksa ovat yhä suosituimmat lentokohteet Suomesta
Lentoliikenne

Lentomatkustajien määrä suomalaisilla lentokentillä on tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla kasvanut jo 12,3 miljoonaan, kertoo Finavia.

Kasvua viime vuoden vastaavasta ajasta on tullut lähes 12 prosenttia eli 1,3 miljoonaa matkustajaa.

Matkustajien lisäksi myös lentojen määrä on selvästi kasvussa: lentoja suhasi Suomen kentillä yli 15 500 enemmän kuin viime vuonna samalla ajanjaksolla, mikä tarkoittaa 8,3 prosentin kasvua. Suosituimmat lentokohteet ovat yhä Ruotsi ja Saksa.

Selvästi vilkkain lentokenttä Suomessa on vähemmän yllättävästi Helsinki-Vantaa, jonka kautta kulki alkuvuoden aikana 10,1 miljoonaa lentomatkustajaa.

– Odotamme, että Helsinki-Vantaan lentoaseman kasvu jatkuu ja ennustamme tälle vuodelle 21 miljoonan matkustajan rajan rikkoutumista, kertoo lentoasemasta vastaava johtaja Joni Sundelin tiedotteessa.

Toiseksi eniten matkustajia oli Oulussa, jota käytti 556 000 matkustajaa. Oulussa kansainvälisten matkustajien määrä kasvoi huimat 44 prosenttia 52 000 matkustajaan.

Viidestä vilkkaimmasta kentästä Oulu, Rovaniemi ja Kittilä sijaitsevat Pohjois-Suomessa, ja selvästi suurin osa niiden liikenteestä muodostuu kotimaan lennoista.

Sen sijaan viidentenä tulevassa Turussa 70 prosenttia matkustajista on kansainvälisillä lennoilla.

Juttua korjattu klo 20.07. Lentoja oli Suomen kentillä 15 500 enemmmän kuin viime vuonna – ei yhteensä 15 500.