Kurvinen: Välikysymyskeskusteluun löydettävä yhteinen linja – ”Suomalaisia lapsia pitää auttaa aina”

Isis-perheet

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen pitää selvänä, että hallituksen on löydettävä yhteinen linja Isis-perheisiin tiistain välikysymyskeskusteluun mennessä.

– On tietysti aivan selvä asia, että ei hallitus voi vastata kuin yhdellä vastauksella välikysymyskeskusteluun, silloin pitää linja olla olemassa, Kurvinen sanoi eduskunnassa keskustan eduskuntaryhmän kuultua ulkoministeri (vihr.) al-Holin leirin tilanteesta.

Kurvinen huomautti presidentti Sauli Niinistön toivoneen valtioneuvostolta asiaan jonkinlaista kannanmuodostusta.

– Olen samaa mieltä, niin kuin keskustassa ollaan laajemminkin sitä mieltä siitä, että tasavallan presidentin viesti on erittäin tärkeä, se pitää nyt ottaa huomioon tässä.

– Ja kyllä itse otan hyvin vakavasti sen, kun tasavallan presidentti tällä tavalla lausuu. Hän kuitenkin yhdessä valtioneuvoston kanssa hoitaa näitä ulkopoliittisia asioita.

Kurvinen sanoi olevansa itse sitä mieltä, että suomalaisia lapsia pitää auttaa aina.

– Lapset ovat viattomia, ja heidän vikansa ei ole, jos heidän vanhempansa tai jotkut läheisensä on sekaantuneet johonkin rikolliseen toimintaan ja lähteneet hulluuksiin mukaan.

Keskustassa toivotaan Kurvisen mukaan nyt, että tapa auttaa suomalaisia lapsia löytyy.

– Se on se meidän suurin huolenaiheemme ja toivottavasti sitä nyt voidaan selvittää. Toinen juttu on sitten aikuiset, jotka ovat itse tehneet valintoja ja lähteneet mukaan rikoksiin ja järjettömyyksiin.

Haaviston vierailua Kurvinen luonnehti tausta- ja informointitilaisuudeksi ja keskustelua vilkkaaksi.

Ulkoministeri itse ei sanonut visiitin jälkeen monta sanaa. Hänen mukaansa asiat nousevat tarkemmin esille välikysymyskeskustelussa.