Kulmuni Finnairin suunnitelmista lopettaa viiden maakuntakentän kaupalliset lennot: “Olisiko tässä paikkaa omistajan äänelle?“

Lentoliikenne

Keskustan kansanedustaja Katri Kulmuni pitää onnettomana Finnairin päätöstä lakkauttaa kaupalliset lennot Kokkolan, Joensuun, Kajaanin, Jyväskylän ja Kemin lentoasemille talvikauden jälkeen.

Kulmuni näkee, että valtion tulee tavalla tai toisella huolehtia siitä, että säännöllisiä lentoreittejä on maakuntakentille myös tulevaisuudessa.

– On tärkeää, että säännölliselle reittiliikenteelle luodaan heti selusta valtion toimesta. Epävarmuus säännöllisestä reittiliikenteestä on myrkkyä näiden alueiden elinvoimalle ja elinkeinojen kehittämiselle, joten pidetään lentoreitit ja yhteydet kunnossa läpi maan, Kulmuni kirjoittaa Facebookissa.

Kylläpäs Finnair laittoi kylmää kyytiä viidelle maakuntalentokentiälle Jyväskylään, Kajaaniin, Kemiin, Joensuuhun ja…

Julkaissut Katri Kulmuni Torstaina 17. syyskuuta 2020

Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä esittää, että valtio ostaisi tilapäisratkaisuna lentoja viidelle maakuntakentälle vuoden 2021 loppuun saakka.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan (sd.) mielestä lentoliikenteen turvaaminen koko maassa on tärkeää.

– Lentoliikennettä tulee kuitenkin kehittää pitkäjänteisesti ja kestävästi toiminnan tehokkuuden ja ympäristön ja ilmaston näkökulmasta, Harakka toteaa tiedotteessaan.