Kirsi Piha vetäytyi kokoomuksen pormestariehdokkuudesta Helsingissä – "Tilanteesta tuli eettisesti kestämätön"

Orpo: Päätös on pettymys, vaalityö jatkuu
Pormestarikisa

Entinen kansanedustaja, yrittäjä Kirsi Piha ilmoitti lauantaina luopuvansa kokoomuksen pormestariehdokkuudesta Helsingissä. Piha kertoi päätöksestään kotisivullaan.

Piha kirjoittaa, että ehdokkuudesta luopuminen on hänelle henkilökohtainen epäonnistuminen.

–  En ole ylpeä siitä, että luovun, mutta henkilökohtaisesti tilanteesta tuli itselleni eettisesti kestämätön ja savotasta liian raskas.

Hän kirjoittaa ratkaisunsa yhteydessä, että ”kokoomuksen perusarvoihin kuuluu ajatus ihmisestä, joka on vapaa, toimelias ja tasa-arvoinen”. Hän lisää, että puolueen ”perusarvoihin kuuluu kaikille mahdollisuus yrittää, tehdä työtä ja elää hyvää elämää.”

–  Kaikilla. Se ei perustu ennakkoluuloiseen ja eri ryhmiä syrjivään ajatteluun. Ihmisarvolla ei politikoida, Piha kirjoittaa.

Piha jatkaa, että hänen olisi pormestariehdokkaana pystyttävä edustamaan sitä arvojen kirjoa, joka puolueessa tällä hetkellä on.

–  Nykytilanteessa on olemassa todellinen vaara, että minulla ei olisi edellytyksiä onnistua kokoomuslaisena pormestarina.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo tviittasi pian Pihan ilmoituksen jälkeen olevansa pettynyt tämän päätökseen.

–  Kirsin päätös on pettymys. Kokoomuksen Helsingin piiri etsii uuden pormestariehdokkaan pikimmiten. Kokoomuksella on vahva lista Helsingissä ja vaalityö jatkuu.

Helsingin nykyinen pormestari Jan Vapaavuori on ilmoittanut aiemmin, ettei ole ehdolla huhtikuun kunnallisvaaleissa. Pihan kanssa pormestariehdokkuudesta kilpaili kansanedustaja Wille Rydman, mutta Piha vei voiton Helsingin piirin äänestyksessä.