Kainuussa ensimmäiset vahvistetut koronavirustartunnat – Yhdeksän suomalaista on kuollut koronavirukseen

Koronavirus

Yhdeksän suomalaista on kuollut koronavirukseen, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL Twitterissä. Sairaalahoidossa on 112 henkilöä, heistä tehohoidossa 31.

THL ei yksilöi tarkemmin, mistä sairaanhoitopiireistä kuolleet ovat. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä kerrottiin aiemmin tänään, että yksi ihminen on siellä kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin perjantaina.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus puolestaan kertoi eilen yhdestä menehtyneestä. Hus kertoi samalla, että se ei enää päivitä kuolleiden määrää erikseen, vaan THL vastaa tiedottamisesta.

Suomessa on tähän mennessä todettu 1 163 laboratoriovarmistettua koronavirustautitapausta. Todellinen sairastuneiden määrä on todennäköisesti suurempi, koska kaikkia oireita saaneita ei ole testattu.

Tähän mennessä tapauksia on todettu yhteensä yli 510 000 maailmanlaajuisesti, kertoo THL. Yhteensä 201 maata, aluetta ja territoriota on raportoinut tartunnoista.

Kainuussa on havaittu ensimmäiset vahvistetut koronavirustartunnat, kerrotaan Kainuun sote-kuntayhtymästä.

Terveysviranomaisten mukaan testeissä on todettu kaksi tartuntaa. Kumpikaan tartunnan saaneista ei tarvitse tässä vaiheessa sairaalahoitoa.

Kainuu oli vielä vähän aikaa sitten ainoa Suomen maakunta, jossa ei ollut tiedossa lainkaan koronavirustapauksia.

Kainuun pandemiapäällikkö ja vs. hallintoylilääkäri Olli-Pekka Koukkari kertoo, että tartunnan saaneet ovat osa tartuntaketjua, joka on alkanut muualta Suomesta. Heidät tavoitettiin yhteistyössä Etelä-Suomen terveysviranomaisten kanssa.

– Löydökset ovat jäljitystyön hedelmiä, sanoo Koukkari.

Koukkari ei kerro tarkemmin, minkä ikäisiä, mistä päin Kainuuta ja mitä sukupuolta sairastuneet ovat.

– Sen voin kertoa, että he eivät kuulu riskiryhmään eli eivät ole yli 70-vuotiaita. Muu kuuluu salassa pidettävän tiedon piiriin, sanoo Koukkari STT:lle.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä yksi ihminen on eilen perjantaina kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Menehtynyt oli sairaanhoitopiirin mukaan iäkäs henkilö, joka kuului riskiryhmään vaikean perussairautensa vuoksi.

Sairaanhoitopiiri kertoo myös, että Oulun seudun yhteispäivystyksessä altistui perjantaina koronavirukselle 15 Oulun yliopistollisen sairaalan työntekijää ja kolme ensihoitajaa. Kaikki altistuneet ovat karanteenissa, eikä heillä ole oireita.

Epäily koronainfektiosta on herännyt hoidon aikana. Sairaanhoitopiirin mukaan muut yhteispäivystyksen potilaat eivät olleet samassa tilassa eivätkä he ole siellä altistuneet koronavirukselle.