Keskustan kansanedustaja Kettunen väläyttää Kainuun rajojen sulkemista – ”Nyt ei tule matkailla yhtään mihinkään”

Koronavirus

Keskustan kansanedustaja Tuomas Kettunen on huolissaan koronapakolaisten vetäytymisestä Kainuun piilopirtteihin.

Kuhmolaisedustaja sanoo saaneensa paljon huolestuneita yhteydenottoja kainuulaisilta siitä, että etelästä tullaan Kainuun korpiin koronavirusta pakoon.

– Haluan nyt vedota kaikkiin ettei nyt ole mikään aika matkata Kainuuseen, vaan nyt on syytä pysyä kotona ja olla matkustamatta mihinkään.

Kettunen huomauttaa kannanotossaan, että testeissä on nyt todettu kaksi ensimmäistä tartuntaa Kainuussa. Kainuun ikärakenne on kansanedustajan mukaan sellainen, ettei sinne kaivata vaarallisia viruksia.

Kettunen muistuttaa, että Kainuun terveydenhuolto on mitoitettu maakunnan asukkaille, ja heistä melko moni kuuluu koronaviruksen riskiryhmään.

– Tästäkin syystä johtuen meidän on syytä olla varovaisia ja pyrkiä tekemään kaikkemme, ettei tämä ikävä tauti tule häiritsemään kainuulaisten elämää yhtään enempää.

Uudenmaan sulkemisen lisäksi Kettusen mielestä tulee harkita myöskin Kainuun sulkemista kaikilta alueen ulkopuolisilta asukkailta.

– Eli tekisimme Kainuussa saman kuin Uudenmaan rajoilla, Kettunen miettii.

Kettusen mukaan Kainuun sulkemiseen ei tarvitse mennä ja nykyiset rajoitustoimet ovat riittäviä, jos kansalaiset vain ymmärtävät, ettei nyt tule matkailla yhtään mihinkään.

– Viranomaisten ohjeet on syytä ottaa tosissaan.

Kettunen on itse tästä syystä päättänyt pysyä pääkaupungissa ja välttää näin turhaa liikkumista Kainuuseen.