Järjestö: Tuhoisia lentoturmia tänä vuonna ennätyksellisen vähän

Lentoturmat

Tänä vuonna on sattunut ennätyksellisen vähän kuolemaan johtaneita lentoturmia, selviää Aviation Safety Network -järjestön (ASN) ennakkotiedoista.

Viikonloppuna julkaistujen ennakkotietojen mukaan turmia on ollut tähän mennessä 16, mikä on vähemmän kuin kertaakaan aiemmin. Järjestön tilastot yltävät vuoteen 1946 asti.

Ennakkotietojen mukaan turmissa on kuollut tänä vuonna 560 ihmistä. Tämä on vähemmän kuin viime vuonna, mutta enemmän kuin esimerkiksi vuonna 2013.

Viime vuonna lentoturmissa kuoli järjestön tilastojen mukaan lähes 1 000 ihmistä, kun taas vuonna 2013 turmissa kuoli hieman reilut 260 ihmistä.

Tänä vuonna sattuneista turmista seitsemässä oli kyse matkustajalentokoneesta. Kahta turmakoneista operoi lentoyhtiö, joka on EU:n mustalla listalla.

Pahin turma tänä vuonna on järjestön mukaan ollut venäläisen matkustajakoneen maahansyöksy Siinain niemimaalla Egyptissä, jossa kuoli 224 ihmistä.

Venäläiskoneen turman lisäksi yli 100 ihmistä sai surmansa, kun Germanwingsin pilotti Andreas Lubitz ohjasi koneen päin vuorenseinämää maaliskuussa Ranskan Alpeilla.

Tilastoissa otetaan huomioon turmat, joissa on ollut mukana siviilikone, johon mahtuu vähintään 14 ihmistä. Viralliset tulokset julkaistaan tammikuun ensimmäisenä päivänä.