Hyvä hoito ansaitsee kiitoksen, keskustan Lohi muistuttaa: "Nyt näyttää siltä, että vanhusten asioilla tehdään eduskuntavaalipolitiikkaa"

Eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Lohi pitää opposition välikysymystä vanhuspalveluista turhana puoluepolitikointina
Vanhusvälikysymys

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Markus Lohi syyttää opposition keskiviikkona eduskunnan käsittelyssä ollutta välikysymystä politikoinnista.

Lohi toteaa, että kaikki puolueet ovat olleet tekemässä päätöksiä, joilla ei ole pystytty riittävästi estämään ennalta ikäihmisten hoivan puutteita.

– Keskustelu on aina tarpeen, mutta yhdenkään ikäihmisen asiat eivät parane välikysymyksellä. Välikysymyksen tehtävänä on mitata hallituksen luottamus. Nyt näyttää siltä, että vanhusten asioilla tehdään puolue-ja eduskuntavaalipolitiikkaa.

Lohi perääkin päättäjiltä yhteisiä tekoja vanhuspalveluiden tilanteen parantamiseksi.

– Siihen ei välikysymystä tai toisiaan syytteleviä päättäjiä tarvita. Siihen tarvitaan hyvässä hengessä tehtävää yhteistyötä täällä eduskunnassa ja myös kuntatasolla.

Lohi huomauttaa, että vanhuspalvelussa on kysymys pohjimmiltaan arvoista.

– Jossain on mennyt pahasti pieleen arvojen suhteen, jos työyhteisössä sallitaan vanhusten epäinhimillinen kohtelu. Ahneus on saanut voiton.

– Teille, jotka näiden kohujen keskelläkin teette tätä arvokasta työtä, haluan lausua kiitoksen. Työnne mahdollistaa turvallisen ja arvokkaan vanhenemisen ikäihmisillemme, olkoonpa työpaikkanne kotipalvelussa, tehostetussa palveluasumisessa, yksityisellä tai julkisella puolella. Voimia teille tärkeään työhönne! Lohi kannustaa.