HS: Lööppeihin päätynyt SDP:n Ilmari Nurminen pitää myllytystään kohtuuttomana

Politiikka

Politiikan syksyn kohut ovat ottaneet todella koville, SDP:n kansanedustaja Ilmari Nurminen myöntää Helsingin Sanomien haastattelussa.

– Onhan tämä henkilökohtaisesti ollut kova myllytys siinä mielessä, että ihmisiä tässä vaan ollaan. Kova kielenkäyttö on ollut oikeasti aika kohtuutonta.

Nurmisesta tuli tuttu nimi suurelle yleisölle viimeistään pääministeri Sanna Marinin (sd.) järjestämien taannoisten muusikkojuhlien myötä.

Marinin hyvä ystävä sai kutsun Kesärantaan ainoana hallituksen ulkopuolisena kansanedustajana.

Nurmisen osallistumista kohuttuihin juhliin perusteltiin sillä, että hän on monille tuntemattoman eduskunnan musiikkiverkoston puheenjohtaja.

Pahaa verta on aiheuttanut myös se, että Nurminen on useasti esiintynyt pääministeri Marinin vapaamuotoisissa some-julkaisuissa. Uutisten kommenttikentissä on jopa paneteltu Nurmisen poliittisen uran perustuvan vain ystävyyteen Marinin kanssa.

Nurminen sanoo loukkaantuneensa tällaisista väitteistä.

– Olen hakenut kaikki ääneni ihan itse ihmisten luota. Olen tapittanut jo nuorena yksin Tammelan keskustorilla ja puhunut kuin Runeberg.

HS kirjoittaa, että sen tekemien laajojen taustahaastattelujen mukaan sastamalainen Nurminen on sosiaalisesti lahjakas poliitikko, joka jaksaa tavata, kuunnella ja halata.

Silti soraääniäkin kuuluu jopa SDP:n omista riveistä.

– Se puhuu niin kauniisti, että mitä kuuluu ja nähdään taas ja lupailee asioita, mutta ei se riitä. Pitäisi jostain löytää rahat, joilla lupaukset rahoitetaan, eräs sastamalalainen perussuomalainen kuvailee.

– Hän ei ole aina ihan tarkka, pitävätkö puheet täysin paikkaansa. Olen pettynyt häneen, sanoo yksi pirkanmaalainen demari.

HS:n haastattelujen perusteella Nurmista ei ainakaan vielä pidetä SDP:n raskaimman sarjan poliitikkona.

Tällä hetkellä hän toimii SDP:n eduskuntaryhmän toisena varapuheenjohtajana ja muun muassa sosiaali- ja terveysvaliokunnan sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsenä.

Yksi SDP:n kansanedustaja sanoo HS:lle, että Nurminen voisi olla aktiivisempi eduskuntaryhmänsä sisällä ja eduskunnan suuressa salissa.