EK:n Häkämies Lännen Medialle: Palkansaajapuolella ei ole ollut valmiuksia keskustella työllisyyttä nostavista keinoista

Työmarkkinat

Huonot välit eivät ole syy sille, että päätöksiä ei työmarkkinaosapuolten välillä synny, sanoo Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) toimitusjohtaja Jyri Häkämies Lännen Median haastattelussa.

Sen sijaan Häkämies syyttää palkansaajapuolta siitä, ettei sillä ole ollut valmiuksia keskustella työllisyyttä nostavista keinoista.

– Jo alkukesästä palkansaajapuoli ilmoitti, että ennen budjettiriihtä ei ole löydettävissä konsensusta työllisyyskeinoista eli ei tässä mitään uutta ole tapahtunut, Häkämies toteaa.

Häkämies näkee, että palkansaajapuolen suhtautuminen uudistuksiin muuttui maaliskuussa, kun yrityksissä pelättiin irtisanomisia.

– Tämän jälkeen osa palkansaajajärjestöistä totesi, että nyt on niin iso joukko jäseniä lomautettuna, että heillä ei ole edellytyksiä tehdä päätöksiä muista työllisyyttä nostavista keinoista, jotka he kokevat olevan palkansaajien kannalta heikennyksiä.

EK-pomo korostaa, että työllisyysasteen nostaminen on välttämätöntä. Jos siinä epäonnistutaan, tiedossa on paljon ikävämpiä päätöksiä.