Clinton sivalsi Trumpia: "Miehelle, jonka voi suututtaa tviitillä, ei voi antaa ydinaseita"

Demokraattiehdokas korosti puheessaan amerikkalaista yhtenäisyyttä
USA:n vaalit

Yhdysvaltain Philadelphiassa Hillary Clinton on virallisesti vastaanottanut demokraattipuolueen presidenttiehdokkuuden. Kokousväelle pitämässään puheessa Clinton korosti amerikkalaisten yhtenäisyyttä.

Clinton myös kiitti esivaalien vastaehdokastaan Bernie Sandersia ja sanoi Sandersin kannattajille ”kuulleensa heidät”.

Clinton vakuutti puheessaan, että Sandersin kannattajien ajamat asiat ovat tärkeitä yhtä lailla myös hänelle ja muulle demokraattipuolueelle.

Puoluekokousväki Sanders mukaan luettuna taputti Clintonin kiitokselle. Siitä huolimatta salissa kuultiin vielä muutamia soraääniä Sandersin pettyneiltä kannattajilta.

Clinton haki puheessaan selvää pesäeroa kilpailijaansa republikaanien Donald Trumpiin. Hän muun muassa sanoi Trumpin haluavan amerikkalaisten pelkäävän tulevaisuutta maalaamalla synkkää kuvaa Yhdysvalloista.

Clintonin mukaan Trump yrittää vain repiä Yhdysvallat erilleen muista.

– Hän vie republikaanit pitkälle matkalle Amerikan aamusta Amerikan yöhön.

Clintonin puhe oli puolestaan toiveikas ja täynnä uskoa Yhdysvaltojen tulevaisuuteen. Hän kuitenkin painotti, että töitä olisi tehtävä.

– Se todella on meistä kiinni. Meidän on päätettävä, toimimmeko yhdessä, jotta voimme nousta yhdessä, Clinton sanoi.

Demokraattiehdokas lupasi puheessaan olla kaikkien amerikkalaisten presidentti ja painotti, että yhteistyön avulla maa olisi vahvempi.

Puheessaan Clinton lupasi taistella muun muassa ihmisoikeuksien puolesta. Lisäksi hän sanoi kiinnittävänsä huomiota muun muassa minimipalkkaan, tasavertaiseen terveydenhuoltoon, sosiaaliturvaan, naisten oikeuksiin ja palkkaan.

– Liittykää meihin, hän toisti joka lupauksen jälkeen saaden puolueväkiyleisöltä raikuvat aplodit.

Clinton päätti hetkeksi poliittisten lupausten tekemisen ja mainitsi, ettei kyseisiä lupauksia ole kuultu Trumpin suusta.

Lisäksi hän painotti vastaehdokkaansa äkkipikaisuutta ja sanoi, että Yhdysvaltain tuleva presidentti ei voi menettää malttiaan pienestä kritiikistä, kuten Trump on usein tehnyt kampanjansa aikana.

– Kuvitelkaa hänet toimistossaan oikean kriisin edessä. Miehelle, jonka voi suututtaa tviitillä, ei voi antaa ydinaseita.

Clinton myös tuomitsi muun muassa Trumpin tavan puhua naisista tai eri etnistä taustaa edustavista ihmisistä. Hän myös painotti, ettei Trump ole tarjonnut yhtään ratkaisua ongelmiin, vaan hän on vain lietsonut vihaa.

Puheen päätteeksi lavalle nousi Clintonin aviomies ja Yhdysvaltain entinen presidentti Bill Clinton. Pariskunta halasi toisiaan lämpimästi, ja he poistuivat lavalta yhdessä vilkuttaen puoluekokousväelle.

Molemmat hymyilivät leveästi samalla, kun yleisö kannusti Clintonia kohti marraskuun äänestystä.