Perussuomalaisilla näyttää olevan yhä yhteyksiä kansainväliseen äärioikeistoon, joka ajaa natsiaatteen mukaista valkoisen ylivallan ideologiaa

Pääkirjoitus

Turussa järjestetty toinen kansainvälinen äärioikeistokokous ”Awakening” paljasti, että perussuomalaisten joukoissa elää yhä suomalaisille vieraita äärisympatioita.

Tästä kertoo se, että kokouksen yhdeksi puhujaksi oli valittu Helsingin akateemisten perussuomalaisten viestintävastaava Jasmina Ollikainen, ja kokoukseen osallistui myös muita perussuomalaisten aktiiveja.

Kokous herätti kansainvälistä huomiota jo etukäteen. ”Valkoisten nationalistien kokouksesta” kirjoitettiin Amerikkaa myöten. Vaikka kokousta pidettiin suljetuin ovin, siitä on saatu jotain tietääkin.

Kokouksen pääpuhujaksi oli tilattu yhdysvaltalainen Jared Taylor. Hänet tunnetaan yhtenä valkoisen ylivallan ideologeista. Hänelle kävi kuitenkin nolosti. Hänet käännytettiin Sveitsistä, ja hän sai maahantulokiellon koko Schengen-alueelle.

Mutta olipa muita.

Yhdysvaltalainen psykologian professori Kevin McDonald kehittelee antisemitistisiä teorioita. Häntä luonnehditaan ”uusnatsiliikkeen suosikkiakateemikoksi”.

Ukrainalaisen Azov-äärioikeistojärjestön Olena Semenyaka puolestaan rakentelee kansainvälistä äärioikeistoyhteistyötä ”puolustaakseen valkoista rotua”.

Ja yksi puhujista oli siis Helsingin akateemisten perussuomalaisten viestintävastaava Jasmina Ollikainen.

Mitä kummaa perussuomalainen tällaisessa seurassa tekee? Vai onko tämä oikeastaan luontevaa?

Jasmina Ollikainen ei ole näet ainoa perussuomalainen vaikuttaja, joka on tuntenut vetoa natsiaatteen nykyisiin ilmenemismuotoihin.

Esimerkkejä on:

Perussuomalaisten kansanedustaja ja perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu poseeraamassa nykyisin kielletyn Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen natsien kanssa Eugen Schaumanin haudalla…

Perussuomalaisen kansanedustajan vieras Hiltler-tervehdyksineen eduskuntatalossa…

Perussuomalainen paikallisaktiivi yhteisessä rintamassa natsitervehdystä tekevien uusnatsien kanssa…

Ja niin edelleen.

Tämä kaikki on juuri sitä flirttailua, jonka keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä tuomitsi blogikirjoituksessaan ja myös vaalikeskustelussa muutamia päiviä sitten.

Samalla se on osa perussuomalaisten mustaa takapihaa. Tavallinen äänestäjä ei ehkä siitä tiedä, mutta hänen olisi syytä olla siitä tietoinen.

Jo ”valkoisten nationalistien” kokousta seuraava kansainvälinen huomio on Suomelle kielteistä mainosta – puhumattakaan siitä, että suomalaisen eduskuntapuolueen vaikuttajia olisi osallisena kokouksen puuhaamisessa.

Natsiaate ”valkoisen rodun ylivaltoineen” on julma, epäinhimillinen ja pelottava ihmismielen vääristymä. Sillä ei pitäisi olla mitään sijaa Suomessa eikä suomalaisessa politiikassa.

Joistakin tapauksista perussuomalainen puolue on sanoutunut irti. Mutta yhteydet näyttävät myös elävän.
Niinpä oli taas kokous, jonka nimi oli ”Awakening”, ”Herääminen”. Sekin kertoo natsi-ideologian kaikuja.

Jo ”valkoisten nationalistien” kokouksen järjestäminen ja sitä seuraava kansainvälinen huomio ovat Suomelle kielteisiä asioita – puhumattakaan siitä, että suomalaisen eduskuntapuolueen vaikuttajia on osallisena kokouksen puuhaamisessa.

Awakening-kokous oli sitä paitsi jo toinen. Ensimmäinen järjestettiin Helsingissä viime vuonna. Sen järjestäjinä oli myös Suomen Sisun jäseniä, ja Suomen Sisun verkkosivuilla julkaistaan Awakening-kokousten aineistoja ja haastatteluja.

Suomen Sisun puheenjohtaja on muuten perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on puolestaan Suomen Sisun kunniajäsen.
Kertoisivatko nämäkin tiedot jotakin?