Maa on litteä

Pakina

Tervehtikäämme ilolla niitä rohkeita amerikkalaisia, jotka ovat vaivojaan säästämättä käyneet salaliittolaisten kimppuun. Meille viattomille ihmisille on vuosituhannet syötetty naurettavaa valhetta, jonka mukaan maa olisi pyöreä.

Salakavalasti suomenkieleen on uitettu sana ”maapallo”.

Jokainen voi hiljentyä itsekseen miettimään tätä naurettavaa väitettä maan pyöreydestä. Tai onhan se siis helpostikin pyöreä reunoiltaan, mutta ei pallon muotoinen. Jos joku urheiluväline tässä täytyy havainnollistamiseksi mainita, niin kyllä se on jääkiekko.

Sellaisen muotoinen on maa!

Seli, seli, maapalloilijat. Että muka siitä näkee maan pyöreyden kun maisema kauempana häviää näkyvistä. Kyse on pelkästä näkökyvystä, jota ihminen yrittää selittää itselleen ja muille ”pallomme pyöreydellä”.

Australiat ja ne siellä ovat muka pallon vastapuolella. Kuinka niin, koska saman valheellisen todistelun mukaan me olemme australialaisten ”pallon” alapuolella.

Jos joku on pallon alapuolella, niin ihan varmasti hän putoaa tuntemattomaan tyhjään. Ja heh-heh, sitten sanotaan että ei tietenkään putoa, koska maan vetovoima. Miten se voi vetää kahteen suuntaan muka?

Jos se vetää meitä lattiaan kiinni, niin ei kai se vedä australialaista lattiaansa kiinni. Ei vedä kahteen suuntaan, yrittäkää nyt ymmärtää.

Maapallo on litteä, sori vaan kaikki valaistujen maapallojen kauppiaat. Meret tyhjenisivät, jos olisimme pyörivällä pallolla.

Kun jättäisi Kian ”maapallon” parkkipaikalle, niin johan se yön aikana olisi rullannut johonkin Moskovan talousalueelle tai Suomenlahteen, miten päin pallo nyt sattuisi milloinkin pyörimään.

Ajatelkaa nyt aikuiset ihmiset, ei ole mitään maapalloa, vielä vähemmän jotain kelteisillään olevaa Zeus-jumalaa, joka kannattelisi sitä harteillaan.

Jos maa olisi pallonpyöreä, niin Suomi kulkisi hitaammin kuin Sahara. Täällä havupuusto ottaisi niin kovasti tuulta vastaan, kun taas autiomaan kohdalla ei ole kitkaa ollenkaan.

Sellaista tempoilua eivät kestäisi edes SKF:n laakerit. Älypäät, kuka rasvaa laakerit, jos maa muka on pyörivä pallo?

Maa on paikoillaan oleva littana kiekko, taivaankappaleet menevät sen yli, sitä paitsi kuu on juustoa.

Luotan, että ainakin Laura Huhtasaari astuu kanssani samaan rintamaan, tuomitsemaan evoluution ja maan pallomuodon.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen