Vaalikoordinaattori kampanjan loppukiristä: Luotto keskustan yllätykseen on kova – näin puolueen ykkösketju kiertää

Kuntavaalit

Keskustan vaalikoordinaattori Juha Iso-Aho kertoo, että keskustan vaalityön loppumetreille on yritetty saada kattava kenttäkierros ympäri maata.

–  Sellainen kierros, jolla mahdollisimman tehokkaasti koetetaan saada väkeä uurnille ja ehdokkaita tekemään kampanjatyötä loppuun saakka, Iso-Aho kuvaa kampanjakierroksen tavoitetta.

Piristyneet galluptulokset on Iso-Ahon mukaan otettu vaalikentillä vastaan hyvillä mielin.

–  Luotto on kova siihen, että keskusta yllättää näissä vaaleissa.

Kampanjointi on vilkastunut vaalien lähestyessä.

–  Olen kuullut, että hyvin on ollut väkeä paikalla ja ihmisiä on ruvennut nyt kiinnostamaan vaalit. Tuntuu, että aika viime tippaan menee, että ihmiset heräävät siihen, että on kuntavaalit päällä, vaalikoordinaattori kertoo.

Iso-Aholle asti on kantautunut vaalikentiltä, että samankaltaiset teemat ovat ihmisten mielen päällä eri puolilla maata.

–  Ennen kaikkea puhuttavat paikalliset teemat. Valtakunnallisista asioista työpaikkojen luominen ja hyvinvoinnin lisääminen ovat perusteemoja ympäri Suomen.

Iso-Ahon mukaan keskustalaisen ehdokasjoukon sitoutuneisuus on ollut positiivinen yllätys viime viikkojen vaalityössä. Myös puolueiden välisen kuntavaalikeskustelun aiheet ovat hieman yllättäneet vaalikoordinaattoria.

– Jos katsoo muiden puolueiden vaaliavauksia, niin on yllättänyt, miten vähän niissä pyritään puhumaan kuntien asioista. Tuntuvat haluavan käydä valtakunnallisia vaaleja mieluummin, Iso-Aho pohtii.

Näin eturivin keskustalaiset kiertävät perjantaina ja lauantaina