Tupa keskelle kaupunkia – Vaalivärit somistavat Haminan Kulmatupaa

Vaalit 2017

– Kun kaupungissa ei järjestetä tupailtoja, toimme tuvan keskelle kaupunkia, haminalainen keskusta-aktiivi Juha Sakari Rongas perustelee vaalitoimisto, Kulmatuvan, tarvetta.

Helmikuun puolivälissä Haminan torin kulmalla avattu Kulmatupa onkin osoittautunut oivaksi tavaksi aktivoida kaupunkilaisia vaaleihin. Katutasossa sijaitsevaan tilaan on helppo tulla.

– Joka päivä tuvassa on käynyt ihmisiä keskustelemassa, parhaimmillaan kymmenkunta. Tuvalla on suorastaan sosiaalinen tarve, kertoo tupaa keskipäivän kolmena tuntina yllä pitävä tiimi.

Populismi ei luo pysyviä ratkaisuja. Keskustalaisiin arvoihin nojautuminen sen sijaan on vakaa pohja toimia.

Juha Sakari Rongas

Haminan keskustalaisilla on kuntavaaleissa 25 ehdokasta.

Tavoitteena on, että ehdokkaista noin puolet saisi valtuustopaikan Haminan 43-jäsenisessä kaupunginvaltuustossa. Tämä merkitsisi parin valtuutetun lisäystä nykyisten kymmenen valtuutetun ryhmään.

Vaikka kukin ehdokas vastaa itse kampanjoinnistaan, Kulmatupa antaa ehdokkaille tukea tarjoamalla mahdollisuuden hyödyntää ajanmukaista tekniikkaa. Kun paikalla on keskustakonkareita, voi ehdokas saada tuvassa myös oppia keskustan arvoista.

– Keskusta on arvopuolue, jolle populistinen tapa lähestyä asioita ei sovi. Populismi ei luo pysyviä ratkaisuja. Keskustalaisiin arvoihin nojautuminen sen sijaan on vakaa pohja toimia, Juha Sakari Rongas linjaa.

Haminalaiset ovat halunneet korostaa keskustan arvoa sisustamalla tuvan laadukkaasti ja keskustan vaalivärein.

Pöytää peittää kevään vihreä pellavaliina. Samaa vihreää sekä tummaa punaisenruskeaa ja raikasta turkoosia on lasi-ikkunoiden pellavaverhoissa. Lattialla on tietenkin Tervetuloa kotiin -räsymatto.