Pylväs vetoaa oppositioon: Hämmentämisen sijaan voimavarat yhdessä siihen, että sote-uudistus toteutetaan parhaalla mahdollisella tavalla

Aluevaalit

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksessa ei ole enää varaa valta- ja puoluepolitikointiin, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs sanoo.

– Vuosien kierre, jossa hoitojonot Suomessa pitenevät, sosiaali- ja terveyspalvelujen työntekijöistä on voimistuvaa pulaa ja kuntien rahat hupenevat, pitää viimein katkaista.

Pylväs muistuttaa tiedotteessaan, että sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistusta on valmisteltu yli viisitoista vuotta ja usean hallituksen toimesta.

– Myös kokoomus ja Perussuomalaiset ovat olleet tuona aikana vallassa. Siitä huolimatta hämmentäminen jatkuu. Suomalaisia pelotellaan milloin uusilla veroilla, milloin palvelujen huononemisella, milloin paisuvalla byrokratialla.

Pylvään mukaan mikään puolue ei pysty pesemään menneestä käsiään, ja on oikeutettua odottaa, että eduskunnan enemmistön viime kesäkuussa tekemää päätöstä sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen hyväksymisestä kunnioitetaan.

– Hämmentämisen sijaan voimavarat tulisi nyt yhdessä laittaa siihen, että uudistus toteutetaan parhaalla mahdollisella tavalla. Muutoin sosiaali- ja terveyspalvelut rapautuvat ja ihmisten ja maan eri osien välinen eriarvoisuus lisääntyy.

Pylväs sanoo, että keskustan tavoite on lähipalvelujen vahvistaminen koko Suomessa niin, että jokaisessa kunnassa on vähintään yksi sosiaali- ja terveysasema.

– Kokoomuksen ja perussuomalaisten johdosta tämä tavoite on kyseenalaistettu.

– Mikä on kokoomuksen vaihtoehto? Mikä on perussuomalaisten vaihtoehto? Jos vähintään yksi sosiaali- ja terveysasema jokaiseen kuntaan ei käy, silloin pitää nimetä ne kunnat, joissa palveluja ei tulevaisuudessa ole. Tätä listaa odotetaan sekä Petteri Orpolta että Riikka Purralta.

Keskustan kansanedustajat ovat perjantaista maanantaihin liikkeellä yli sadassa tapahtumassa koko Suomessa, ja puheenaiheena ovat erityisesti sote-palvelut ja tammikuun aluevaalit.

Juha Pylväs puhuu perjantaina Nivalassa, lauantaina Pyhäjärvellä, Haapajärvellä ja Kärsämäellä ja sunnuntaina Ylivieskassa.