Haminassa juhlittiin satavuotiasta keskustaa

Hamina 

Keskustalla menee Haminassa hyvin. Puolue on vahvasti mukana kunnallisessa päätöksenteossa.

Näin vakuuttivat yhdestä suusta keskustan Haminan kunnallisjärjestön hallituksen puheenjohtaja Jouko Yläjääski, varapuheenjohtaja Juha Sakari Rongas ja jäsen Ritva-Leena Pousi.

Haminan kunnallisjärjestö vietti lauantaina 100-vuotisjuhli Raatihuoneella.

– Olemme pystyneet hoitamaan kuntalaisten asioita, tekemään myös yksittäisen kuntalaisen eteen työtä. Jatkossakin on tärkeää saada merkittäviä luottamusmiespaikkoja, sanoo Yläjääski.

– Muuttuvassa yhteyskunnassa olemme kuntapolitiikassa yhteistyön kannalla, linjaa Pousi.

Rongas näkee, että Haminan keskustassa on tapahtumassa jonkinlaista uudistumista. Viime vaaleissa saatiin nuoria ehdokkaita mukaan.

– Meistä tulee vielä houkuttelevampi, kun saamme toimintamme ulkoisen kulttuurin tälle vuosikymmenelle, Rongas viitoitti.

– Mikään ei ole Suomen tulevaisuuden kannalta tärkeämpää kuin keskinäinen luottamuksemme ja yhteiskunnan eheys, linjasi juhlapuhujana toiminut puoluesihteeri Jouni Ovaska.

Eheys edellyttää Ovaskan mieleistä sitä, että jokainen tuntee olevansa tärkeä ja arvostettu. Silloin ihminen on valmis rakentamaan isänmaataan ja tarvittaessa sitä myös puolustamaan.

– Keskustan tavoitteena oli eheyden ja oikeudenmukaisuuden vahvistaminen myös kuluneen viikon budjettiriihen kautta. Johtoajatuksenamme oli: Kasvu kuuluu kaikille. Taloutemme kasvun hedelmät pitää jakaa niin, että kaikki kansalaiset ja alueet pääsevät niistä osalliseksi, tiivisti Ovaska.

Ovaska totesi, että netti- ja some-maailma on antanut kaikille aivan uudenalaisen sananvapauden välineen, jossa vastuu omista sanoista välillä hämärtyy.

– Joskus tuntuu, että tärkeintä on mahdollisimman nopeasti ampua alas muiden ehdotukset kertalaakilla niihin tarkemmin tutustumatta ja asiaa pohtimatta. Tulee mieleen, voisiko olla toisin. Etsittäisiin virtuaalimaailmassakin niitä asioita, joista voidaan löytää yhteinen sävel paremman Suomen rakennuspuiksi, Ovaska ehdotti.

Loppusanat juhlassa lausui valtiopäiväneuvos Mikko Pesälä. Hän toi esiin luottamuksensa keskustaan.

– Maalaisliitto-Keskusta oli keskeinen tekijä, kun Suomi itsenäistyi. Santeri Alkio oli ensimm äinen allekirjoittaja itsenäisyysjulistuksessa. Läpi vuosisadan keskusta on ollut keskeinen vaikuttaja. Niin on tänäänkin. Se tekee mitä lupaa. Suomi nousee lamasta. Hallitusohjelma pitää.

Keskustan kultaisen ansiomerkin sai Jari Nenonen ja hopeisen Jari Tulokas.