Helsingin Keskustanuoret: Pidetään patsaat paraatipaikalla

Helsingin Keskustanuorten mielestä Vasemmistonuorten kuvaus Mannerheimin patsaasta katukuvaa rumentavana ja ”sotaa ja sortoa ihannoivana muistomerkkinä” on virheellinen.

– Patsas muistuttaa sodasta ja sorrosta, mutta ei ihannoi niitä. Patsas on muistuttamassa ensisijaisesti itsenäisestä Suomesta ja kaikista historiallisista asioista, niin hyvistä kuin huonoista, jotka ovat johtaneet suomalaiset sorrosta kansalliseen itsenäisyyteen, he katsovat kannanotossaan.

Helsingin Keskustanuoret tuomitsee sorron, sodan ja rasismin, mutta ei hyväksy näiden asioiden varjolla toteutettavaa populismia.

–Pidetään Mannerheim paraatipaikalla muistuttamassa tärkeästä osasta Suomen historiaa, ja siitä, kuinka saamme elää vapaassa Suomessa.

Maailmalla historian kauhuista muistuttavia patsaita on viime aikoina tärvelty. Helsinkgin keskustanuorten mielestä Suomea ei voi kuitenkaan löyhästikään liittää historian siirtomaavaltojen joukkoon, kuten Vasemmistonuorten kannanotosta nyt välittyy.

– Tämä edustaa heidän taholtaan vähintäänkin erikoista historian tulkintaa. Voisi kysyä, vähätteleekö Vasemmistonuoret siirtomaa-ajasta juontavia tämän päivän ongelmia, jotka ovat purkautuneet viime aikoina maailmalla ennennäkemättömällä tavalla? Mannerheimin patsaan keinotekoinen rinnastaminen maailman patsaiden joukkoon on ala-arvoista.

Helsingin Keskustanuorten mielestä Mannerheim on yksi Suomen historian tärkeimmistä henkilöistä ja hän ansaitsee keskeisen paikan Helsingissä.

– Tietoiskut eri patsaiden läheisyyteen yleisesti ottaen on hyvä idea ja lisäisi ihmisten tietämystä historiallisista henkilöistä ja heidän teoistaan, he toteavat.