Viime kesänä pyydyksiin kuoli useita kuutteja, tänä kesänä vain yksi – suojelubiologin mukaan mahdollisia syitä suureen eroon on useita

Luonto

Kuluneen kesän aikana kalanpyydyksiin kuoli Metsähallituksen tietojen mukaan vain yksi kuutti, kun edellisenä kesänä luku oli selvästi korkeampi. Pelkästään viime vuoden heinäkuun ensimmäisinä päivinä verkoista löydettiin kuolleina neljä kuuttia.

Metsähallituksen suojelubiologin Jouni Koskelan mukaan mahdollisia syitä suureen eroon lukumäärissä on useita. Hänen mukaansa viime vuonna kalanpyydyksiin kuoli poikkeuksellisen monta kuuttia, mikä osaltaan voisi selittää eroa.

–  Onhan sekin toki mahdollista, että kun tästä on ollut paljon puhetta, niin sen takia verkkokalastusta on voitu vähentää heinäkuun alussa, Koskela pohtii STT:lle.

Hän myös huomauttaa, että heinäkuun alussa sää oli sateinen ja tuulinen.

–  Voi olla, että senkin takia on verkkokalastettu vähemmän kuin normaalisti.

Koskelan mukaan lisäksi esillä on ollut arvioita siitä, että ihan kaikki verkkoon jääneet norpat eivät tule viranomaisten tietoon, koska niistä ei ilmoiteta.

Kaikkiaan viime vuoden kesäkuukausille on tilastoitu kuusi kalanpyydyksiin kuollutta kuuttia, joista yksi oli jäänyt pyydykseen todennäköisesti jo edeltävänä kesänä.