Vihreiden Niinistö: Kuutin kuolema on Jari Lepän syytä

Saimaannorppa

Yksi uhanalaisen saimaannorpan kuutti on hukkunut verkkoihin, tiedottaa maa- ja metsätalousministeriö.

Verkkokalastuksen kielto on ollut kovan poliittisen väännön kohteena. Vihreät haluaisivat jatkaa kieltoa kesäkuun lopun sijasta vielä heinäkuun ajan, ja kuuttikuolemasta onkin twiitannut vihreiden leiristä mm. ympäristöministeri Krista Mikkonen.

Mikkosen mukaan on kestämätöntä, että heinäkuun verkkokalastus on vuodesta toiseen turmiollista yhdelle maailman harvinaisimmista eläimistä.

Kovimman syytöksen esitti kuitenkin puolueen entinen puheenjohtaja, europarlamentaarikko Ville Niinistö. Niinistön mukaan kuutin kuolema on suoraa seurausta maa- ja metsätalousministerin sekä alan vastuuministerin Jari Lepän (kesk.) politiikasta.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä kirjoittaa twiitissään, että kuutin hukkuminen verkkoon on ikävä uutinen.

Leppä muistuttaa myös, että vaikka verkkojen ankkurointi vähentää riskiä norpan kiinnijäämisestä, se ei poista riskiä kokonaan.

Kommentit (2)

  • Lukija9

    Herra Ville Niinistö, ketä ministeriä te syytätte siitä, että kuluneen kesän aikana on hukkunut kymmeniä ”ihmiskuutteja”, jotka eivät ole noudattaneet annettuja ohjeita, tai kuka ministeri on mielestänne syyllinen siihen, että jalkapallohuligaanit päästettiin ”kalastamaan” koronahaikuja Suomenlahden pohjukkaan? Vihreys ja luonnonsuojelu on hyvä asia, mutta pankaa nyt toki ihmisen kannalta asiat tärkysjärjestykseen, siis tärkeysjärjestykseen…-!

  • Lukija80

    Vihreitten ääripopulismia ja kuvottavaa sellaista. 12 kuuttia kuoli jo pesään ilmeisesti vihreitten tutkijoiden liian lähellä pesää liikkumisen takia. Luonnossa kuolee ja uusia syntyy.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen