Vihreiden ministerit vaihtuivat: Krista Mikkonen nimitettiin sisäministeriksi, Emma Kari ympäristöministeriksi

Sisäministerinä toiminut vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo jäi perhevapaalle. Puheenjohtajan sijaisena aloitti Iiris Suomela.
Marinin hallitus

Hallituspuolue vihreiden ministerivaihdokset tehtiin perjantaina presidentin esittelyssä Valtioneuvoston linnassa.

Perhevapaalle jääneen Maria Ohisalon tilalle uudeksi sisäministeriksi nimitettiin Krista Mikkonen, joka siirtyi tehtävään ympäristö- ja ilmastoministerin paikalta. Uudeksi ympäristö- ja ilmastoministeriksi nimitettiin Emma Kari. Helsinkiläinen Kari nousi nyt ensi kertaa ministeriksi.

Vihreiden varapuheenjohtaja, kansanedustaja Iiris Suomela aloitti perjantaina vihreiden puheenjohtajan sijaisena. Suomela toimii puheenjohtaja Ohisalon sijaisena ensi kesäkuulle asti.

Ministerinimitysten jälkeisessä tiedotustilaisuudessa Mikkonen sanoi, että Valko-Venäjän toiminta Puolan ja muiden EU-maiden rajoilla on erittäin tuomittavaa.

–  Kiireellisintä on estää humanitaarisen kriisin kärjistyminen raja-alueilla. Yhtään ihmishenkeä ei voida menettää sivusta katsellen.

Mikkosen mukaan Valko-Venäjän toimet on suunnattu EU:ta vastaan ja aiheuttamaan epävakautta EU:n sisällä.

Hänen mielestään on selvää, että nyt EU:n ja sen jäsenmaiden kyky suojautua hybridioperaatioilta tai reagoida niihin on heikko.

–  Yksi suurimpia syitä tähän on, ettei yhteisistä toimintalinjoista ole päästy sopimaan, kun niin moni maa on halunnut maahanmuuttopolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä vetää omaa linjaansa ja hoitaa asioita kansallisen lainsäädännön kautta.

Kari puolestaan sanoi, että luontokato on yhtä suuri kriisi kuin ilmastokriisi ja nostettava yhtä näkyvästi esiin. Hänen mukaansa luontokato eli luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen tapahtuu Suomessa erityisesti metsäluonnossa.

Karin mukaan EU:n biodiversiteettistrategia antaa hyvän kehyksen myös Suomelle. Strategian tavoitteena on suojella vähintään 30 prosenttia EU:n maa- ja merialueista.

–  Mielestäni on päivänselvää, että Suomen pitää pystyä vähintään tähän.

Kommentit (2)

  • Lukija21

    Suomen pitää pystyä vähitään tähän (= suojelemaan 30 % aluestaan). Aluksi laitetaan maan- ja metsänomistajat vapaaehtoisella pakolla velvoitteen piiriin (20 % alueestaan), seuraavaksi kielletään koko maassa lihatuotteiden syönti (tuottaminen on edelleenkin tuottajan harkinnassa ja vapaaehtoista tietenkin). Jos Keskusta ei viimeistään nyt ymmärrä lähteä hallituksesta, niin pakkanen panee lähtemään seuraavien eduskuntavaalien jälkeen.

  • Lukija4

    Vihreiden toiminta ja ajatusmaailma on täysin utopian pimeämmällä puolella. Toiminta lisää ihmisten keskuudessa ankaraa vastustusta hyvinvoinnin määrätietoisesta ja vieraasta kehityssuunnasta. Tätä kautta tyytymättömyys nostaa kyllä tarvittavaa järkivihreyttä. Näin ihminen luontoon kuuluvana osapuolena voi elää ja toimia hallitusti sekä siirtyä tarvittaessa vaikeista ajoista riitävien ylimeno kausien jälkeen turvallisille vesille.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen