Uutissuomalainen: Vihreiden kenttäväki ei ole sysäämässä Maria Ohisaloa puheenjohtajan pallilta kuntavaalituloksesta huolimatta – "Ehkä nyt palattiin normaalimmalle tasolle"

Vihreät

Vihreiden piiripuheenjohtajat tukevat Maria Ohisalon jatkoa puolueen puheenjohtajana, kertoo Uutissuomalainen.

Puheenjohtajan vaihdokselle syyskuun puoluekokouksessa ei nähdä tarvetta, vaikka vihreiden kuntavaalitulos oli vahvasti miinusmerkkinen etenkin monessa suuressa kaupungissa.

– En näe tarvetta puheenjohtajavaihdokselle, vaikka vaalitulos ei ollut yhtä hyvä kuin viimeksi. Ehkä nyt palattiin meidän normaalimmalle kasvulinjalle, toteaa Uudenmaan piirin puheenjohtaja Outi Huusko.

Uutissuomalainen tavoitti maanantaina 12 piiripuheenjohtajasta 11. Vain yksi heistä katsoo, että puheenjohtajakysymyksen suhteen ”pitäisi olla avoin vaihtoehdoille”.

Vihreiden kannatus putosi 1,9 prosenttiyksikköä edellisistä kuntavaaleista 10,6 prosenttiin. Edelle ylsivät sekä kokoomus, SDP, keskusta että perussuomalaiset.

Piirijohtajat löytävät monta syytä sille, miksi vihreiden tulos heikkeni etenkin isoissa kaupungeissa.

Moni pohtii muun muassa puolueen viestejä. Syitä löydetään myös matalasta äänestysprosentista (55,1), hallitusvastuusta ja muista yksittäisistä seikoista.