Uutissuomalainen: Keskusta ja vihreät erimielisiä norpan suojelemiseksi tarkoitetuista kalastusrajoituksista – Leppä: Kettukannan rajoittaminen voisi olla tehokkaampi keino

Politiikka

Hallituspuolueet keskusta ja vihreät käyvät vääntöä saimaannorpan suojelemiseksi säädetyistä kalastusrajoituksista, kertoo Uutissuomalainen.

Median mukaan keskusta haluaisi pitää verkkokalastuskiellon nykyisellään huhtikuun puolivälistä kesäkuun loppuun, mutta vihreät haluaisi pidentää kieltoa kuukaudella heinäkuun loppuun.

Erimielisyyttä puolueiden välillä on myös siitä, etteivät solmutiheydeltään alle 20 millimetrin muikkuverkot ole kiellon piirissä.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) sanoo Uutissuomalaiselle, että kettukannan rajoittaminen voisi olla kalastusrajoitusten laajentamista tehokkaampi keino kasvattaa norppakantaa.

– Velvollisuutemme on suojella saimaannorppaa ja haluamme sen tehdä. Keskeistä on, että se on hyväksyttävää vesialueen omistajien, kesäasukkaiden, kalastajien ja kaikkien muiden toimijoiden kannalta, Leppä summaa.

Päätöksiä asiasta on oletettavasti tulossa jo lähipäivinä, sillä rajoituksia koskeva nykyinen asetus on päättymässä.

Ympäristöministeri Krista Mikkosen (vihr.) mukaan uusi asetus pitäisi saada voimaan huhtikuun 15. päivään mennessä.