Ulkoministeri Haavisto selvittää keskustan eduskuntaryhmälle al-Hol-asiaa – Kulmunin mielestä tulee etsiä oikeudellinen perusta sille, että äidit ja lapset voisi erottaa toisistaan

Isis-perheet

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) menee tänään iltapäivällä keskustan eduskuntaryhmän kuultavaksi. Aiheena on Syyrian al-Holin leirin suomalaisten tilanne.

STT:n tiedossa ei ole, vieraileeko Haavisto ryhmässä omasta aloitteestaan vai keskustalaisten pyynnöstä.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ei eilen halunnut kommentoida tietoa Haaviston vierailusta ryhmässä.

Keskustan kannoista aiemmin lyhytsanaisena pysynyt puheenjohtaja Katri Kulmuni sanoi keskiviikkona, että pitäisi etsiä oikeudellinen perusta sille, että Syyrian al-Holin leirin äidit ja lapset voitaisiin tarvittaessa erottaa toisistaan. Tällöin leirillä olevia lapsia voitaisiin auttaa ilman heidän vanhempiensa auttamista.

Kulmuni kommentoi asiaa Ylen A-studiossa .

Ulkoministeri Haaviston mukaan pelkkien lasten tuonti on käytännössä hyvin vaikeaa. Haavisto kommentoi viimeksi eilen, että Al-Holin leiriä hallinnoivat ihmiset eivät lähtökohtaisesti halua erottaa lapsia ja vanhempia toisistaan.

Niin Kulmunin kuin Haaviston mukaan hallituksen linja tulee selville, kun opposition tekemään välikysymykseen vastataan ensi viikolla.

Al-Hol on Pohjois-Syyriassa sijaitseva, Syyrian kurdien ylläpitämä vankileiri, jonne on sijoitettu äärijärjestö Isisissä toimineita naisia ja heidän lapsiaan.