Timo Soini: He ovat nykypäivän "kansanvihollisia"

Politiikka

Timo Soini käsittelee uusimmassa Plokissaan konservatiivisten populistien asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa.

Hän luettelee, että Neuvostoliitossa kansanvihollinen oli kulakki, porvari, kristitty, talonjussi, riistäjä tai huonolla tietoisuudella eli väärillä mielipiteillä varustettu.

– Kansanvihollisia ei enää ole tai heitä ei sellaiseksi kutsuta. On tapahtunut tuotekehittelyä. Populistista, kansan ystävästä, on tehty kansanvihollisia, Soini sivaltaa.

Ex-ulkoministeri kysyy, keitä nuo nykypäivän kansanviholliset ovat – ja vastaa itse.

– Matalamieliset, lyhytvakoiset, tietämättömät, tyhmät ja pöhköt? Heitä esiintyy laajasti ympäri Suomea. He ovat konservatiivisia, pitävät pulisonkeja,ajavat yksityisautoja, syövät lihaa, lämmittävät saunaa vaikka ilmastonmuutos uhkaa, hiihtävät perinteisellä tyylillä, eivät harrasta tantraseksiä vaan normikauraa, mölisevät megafooniin, jos sellaisen heille antaa, ovat lyhyttukkaisia ja käyvät töissä.

Soini summaa, että kyse on ”vaarallisesta porukasta”.

– Ne eivät ymmärrä. Niillä ei ole tarpeeksi tietoa, vaativat ties mitä tietämättä mitään. Kyllä niille tomppeleille edustuksellinen demokratia riittää, EU:sta ja YK:sta niille ei kannata puhua mitään, luulevat autotarroiksi.

Entinen perussuomalaisten puheenjohtaja jatkaa, että nuo ihmiset ”äänestävät väärin, väärillä mielipiteillä”.

– Sitä vastaan täytyy osoittaa mieltä meillä ja maailmalla. Populismi kuriin, siitäs saatte persut, krisut, maakuntakeput, kesäjuhlakristityt ja muut ahdasmieliset nihilistit. Guggenheim Helsinkiin valtion rahoilla ja lisää rahaa vappukulkueisiin.

– Ilmianna populisti. Tee päivän hyvä työ. Populistiwatch.