Tämä lomaparatiisi houkutteli ennen miljoonia kävijöitä – Nyt vain 45

Matkailu

Koronapandemia on hiljentänyt monia matkailijoiden suosimia kohteita eri puolilla maailmaa, mutta harva turistirysä on kokenut samanlaista hiljenemistä kuin Balin saari Indonesiassa.

Vielä vuonna 2019 paratiisikohde houkutteli jopa 6,2 miljoonaa kansainvälistä matkailijaa. Vuonna 2020 saaren kävijämäärä ylsi yli miljoonan.

Kuluvana vuonna saarelle on kuitenkin tupsahtanut vain 45 turistia.

CNN:n mukaan syy kävijäkatoon on tiukoissa koronarajoituksissa ja lentokentän sulkemisessa.

Balin provinssin turismijohtaja Nyoman Gede Gunadika vahvistaa uutistoimistolle, että tämän vuoden lukema on kaikkien aikojen matalin.

Käytännössä turistit ovat päässee saarelle vain yksityisillä jahdeilla, sillä Denpasarissa sijaitseva kansainvälinen lentokenttä on ollut suljettuna lähes koko vuoden.

Vaikka kenttä avattiin lokakuussa, se on operoinut vain Indonesian sisäisiä lentoja, joista suurin osa on suuntautunut pääkaupunki Jakartaan.

Päästääkseen Balille turistien on hankittava 300 dollaria maksava työviisumi, otettava useampia PCR-koronatestejä sekä ostettava erityinen terveysvakuutus.

Lisäksi lennot ovat nykyoloissa tavallista hintavampia.

Täysin rokotetut matkustajat joutuvat jäämään kymmenen päivän karanteeniin.

Balin hotelli- ja ravintolajärjestön johtaja sanoo CNN:lle, että omikronmuunnoksesta huolimatta kotimainen matkailu on alkanut elpyä. Viikonloppuisin saarelle tulee noin 13 000 turistia.

Se ei kuitenkaan riitä pelastamaan monien balilaisten taloutta, sillä turismi on saarella hyvin merkittävä elinkeino.