SK: Suomeen perustettiin uusi yhdistys, joka aikoo puolustaa Päivi Räsästä ja niitä kristittyjä, "joiden oikeuksia on loukattu tai kyseenalaistettu" – Hallituksessa istuu Timo Soini

Uskonto

Suomeen on perustettu kristittyjen sanan- ja uskonnonvapauden toteutumista edistävä uusi yhdistys, kertoo Suomen Kuvalehti.

Yhdistyksen perustaminen sai pontimensa kansanedustaja Päivi Räsäseen (kd.) kohdistetuista syytteistä.

Nyt perustettu Sanan- ja uskonnonvapaus ry aikoo edistää ja valvoa sanan- ja uskonnonvapauden toteutumista sekä järjestää tukea niille kristityille, ”joiden oikeuksia on loukattu tai kyseenalaistettu”.

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimii Suomen teologisen instituutin pääsihteeri Santeri Marjokorpi.

– Idea yhdistykseen tuli ruohonjuuritasolta, tavallisten kristittyjen aloitteesta, Marjokorpi sanoo Suomen Kuvalehdelle.

Hänen mukaansa Räsäsen tapaus oli ”katalysaattori”, joka osoitti, että kristittyjen on aika järjestäytyä ja liittyä yhteen.

– Monet kirkoissa saarnaavat papit ovat huolissaan siitä, voivatko he enää siteerata tiettyjä raamatunkohtia, jos Räsänen tuomitaan, Marjokorpi perustelee.

Tunnetuin nimi kesäkuussa perustetun yhdistyksen hallituksessa on entinen ulkoministeri Timo Soini. Entinen perussuomalaisten puheenjohtaja on uskonnoltaan katolilainen.

Tunnettuja nimiä yhdistyksen hallituksessa ovat myös kasvatustieteen emeritusprofessori Tapio Puolimatka ja Suomen suurimman helluntaiseurakunnan johtaja Mika Yrjölä.

Jäsenhakemuksia yhdistys kertoo saaneensa tähän mennessä yli kuusisataa.

Päivi Räsänen kertoo osallistuvansa yhdistyksen toimintaan vain rivijäsenenä. Hän kuitenkin lahjoittaa sen toimintaan elokuussa Norjassa saamansa 10 000 euron Kåre Kristiansen -palkinnon.

Räsäsen mukaan idea yhdistyksen perustamiseen ei tullut häneltä.

– Rajultahan se kuulostaa, että Suomeen joudutaan perustamaan tällainen järjestö, mutta koen, että sille on tilausta ja tarvetta.