Saarikko Lännen Mediassa: Keskusta esittää korkeakoulujen aloituspaikkojen lisäämistä ja huippunopeita nettiyhteyksiä EU-elvytyspaketin varoista

Politiikka

Keskustan puheenjohtajan, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon mukaan puolue ehdottaa tuntuvaa lisäystä korkeakoulujen aloituspaikkojen määrään.

Lännen Median haastattelema Saarikko kertoo, että jo aiemmin linjattujen yli 10 000 paikan jatkoksi esitetään vielä tuhansia lisää.

Lisäpaikat rahoitettaisiin Saarikon mukaan Suomen EU:lta saaman elvytyspaketin varoista, vaikka paketti on edelleen kipeä
kysymys.

– Siksikin on tärkeää keskustella siitä, mitä Suomi tekee osuudellaan.
Keskusta on ensimmäisenä puolueena hahmotellut ehdotuksen, mihin raha pitäisi kohdentaa, hän toteaa.

Keskustajohtajan mielestä on tärkeää, että harmittelun sijaan yritämme tehdä parhaamme sen eteen, että Suomen osuus osuus käytetään viisaasti ja kohdennetaan koko Suomen hyväksi..

– Niitä pitää kohdentaa koulutukseen ja osaamiseen, sillä näiden avulla Suomi on noussut ennenkin. Myös yritysten kehitystyön tukeminen ja arjen peruspalvelujen uudistukset ovat mukana.

Ministeri nostaa esille myös tutkimus- ja kehittämisrahat.

– Tavoitteemme on, että myös ammattikorkeakoulut ja pienemmät yritykset tavoittavat tämän avun helpommin. Yksi konkreettinen keino on innovaatioseteli, jonka hyödyntämistä halutaan vahvistaa.

– Hallitus tekee päätökset paketin käytöstä loppuvuodesta. Ne
viedään myös eduskuntaan.


Koronan takia lisääntynyt etätyö ja monipaikkaisuuden
teema on Annika Saarikon mukaan myös yksi kohde, joka kaipaa rahaa.

– Siksi haluamme panostusta siihen, että etätyö voi aidosti toimia. En puhu
hyvistä verkkoyhteyksistä koko maahan, vaan huippunopeista yhteyksistä kaikille.