Pauliina Maukosen poika ja ex-mies joutuivat hengenvaaraan, kun salama iski taloon Kangasniemellä – "elämä noin puolesta metristä kiinni"

Kotimaa

Joskus elämä on hiuskarvan varassa, Pauliina Maukonen joutui toteamaan lauantaina. Salama iski aamulla taloon, jossa hänen poikansa oli isänsä kanssa.

– Tänään oli kahden ihmisen – poikani ja ex-mieheni – elämä noin puolesta metristä kiinni, kun salama iski pihalla seisovaan autoon ja levisi siitä sitten hirsiseinään, Maukonen kertoo Facebookissa.

Hänen 13-vuotias poikansa oli tapahtumahetkellä isänsä luona Kangasniemen Kutemajärvellä Etelä-Savossa. Ajatuspaja Alkion tutkimuskoordinaattorina työskentelevä Maukonen antoi Suomenmaalle luvan julkaisunsa uutisointiin.

Joskus elämä on hiuskarvan varassa. Tänään oli kahden ihmisen – poikani ja ex-mieheni – elämä noin puolesta metristä…

Julkaissut Pauliina Maukonen Lauantaina 6. elokuuta 2022

Maukonen kertoo, että hänen poikansa nukkui vielä sängyssä, kun paneeliseinän päreet ja seinällä ollut iso taulutelevisio lensivät huoneen toiselle puolelle salaman voimasta.

– Kun ajoin tapahtumapaikkaa kohti, vastaantulevat ambulanssi ja paloautot kielivät siitä, että suomalainen yhteiskunta toimii hädän hetkellä hyvin ja nopeasti, Maukonen kertoo.

Maukosen mukaan sähköjä katkottiin lisävahingon estämiseksi ja kriisiapua tarjottiin.

– Poika on äitinsä tiukassa seurannassa lääkärin ohjeen mukaisesti. Äidillä vähän kädet tärisevät ja päätä särkee savun hajusta, Maukonen toteaa.

Ilmatieteen laitos antoi lauantaina Etelä-Karjalaan, Etelä-Savoon ja Pohjois-Karjalaan varoituksen rajusta ukonilmasta sekä sateesta. Laitoksen mukaan Suomessa on havaittu tänään 3  300 maasalamaa.