Päivi Räsänen huolestui taksien toiminnasta koronakriisin keskellä – “Tilanne on kestämätön"

Koronakriisi

Taksia käytetään tällä hetkellä sekä koronaepäiltyjen että koronatartunnan saaneiden kuljettamiseen ilman, että tartuntataudista kerrotaan kuljettajalle etukäteen, kansanedustaja, lääkäri Päivi Räsänen (kd.) ihmettelee.

Räsäsen mukaan sairaaloiden koronapotilaita suojaamattomina kyyditsevät taksit saattavat kuljettaa muita asiakkaita esimerkiksi dialyysi- ja syöpähoitoihin. Kuljettajien ja heidän riskiryhmiin kuuluvien läheistensä lisäksi myös muut asiakkaat ovat vaarassa altistua tartunnalle.

– Asiakkaat ovat tällä hetkellä pääasiassa sairaita ja vanhuksia, joiden on välttämätöntä käyttää taksia. Tilanne on kestämätön, Räsänen kritisoi.

Räsänen jätti torstaina asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle.

Taksien tilanteeseen on kiinnittänyt huomiota myös muun muassa Taksiliitto. Sen mukaan Suomeen pitäisi perustaa koronatakseja.

Räsänen on samoilla linjoilla.

– Koronaepäiltyjen ja koronatartunnan saaneiden osalta kuljetukset tulisi hoitaa keskitetysti sairaanhoitopiireittäin hankituilla koronatakseilla. Koronapotilaiden kuljettaminen vain suojatuissa takseissa on välttämätöntä, jotta taudin leviäminen taksikuljetusten aikana pystytään estämään, Räsänen paaluttaa.