Netflix sanoi ei venäläiselle propagandalle

Suoratoistojätin oli vaadittu lisäämään tästä päivästä lähtien palveluunsa useita venäläiskanavia, joista ainakin yhdellä on läheiset yhteydet maan hallintoon
Ukrainan sota

Netflix ei aio julkaista suoratoistopalvelussaan Venäjän hallinnon propagandaa ja asettuu näin poikkiteloin venäläisviranomaisten julkaisumääräyksiä vasten, asiasta kertovat muun muassa uutiskanava CNN, uutistoimisto AFP ja viihdeuutissivusto Vulture.

Yhdysvaltalainen suoratoistojätti on ollut velvoitettu Venäjällä julkaisemaan palvelussaan 20 venäläiskanavan tarjontaa. Kanavien joukossa on muun muassa Channel One, jolla on Politicon mukaan läheiset yhteydet Venäjän hallintoon.

–  Nykyisen tilanteen huomioiden, meillä ei ole suunnitelmia lisätä näitä kanavia palveluumme, Netflix kertoi maanantaina medioiden mukaan.

Jos Netflix olisi noudattanut sopimusta, olisi sen pitänyt lisätä venäläiskanavat palveluunsa Venäjällä tästä päivästä lähtien.

Vulturen mukaan Netflix lisättiin mediaa valvovan Venäjän viranomaisen Roskomnadzorin valvonnan alle joulukuussa, mikä taas johti siihen, että palvelua vaadittiin lisäämään venäläiskanavat tarjontaansa.

Venäjä vaatii, että yli sadantuhannen tilaajan media-alustoilla julkaistaan vapaasti näytettäviä venäläisiä uutis- ja viihdekanavia.

Netflixin toiminta Venäjällä on varsin tuoretta. Vulturen mukaan suoratoistopalvelu aloitti Venäjällä paikallisen palvelun alle vuosi sitten. Täten on myös epäselvää, miten päätös määräyksen vastustamisesta vaikuttaa yhtiön toimintaan Venäjällä.

CNN:n mukaan Netflixin toiminta venäjällä jatkuu kuitenkin toistaiseksi. Uutiskanavan mukaan yhtiö ei kertonut, miten se aikoo välttää määräyksen, jos sen toimeenpanoa valvotaan jotenkin.

Arvioiden mukaan Venäjällä on alle miljoona Netflix-tilaajaa.